Доброто предложение на френското председателство за Северна Македония трябва да

...
Доброто предложение на френското председателство за Северна Македония трябва да
Коментари Харесай

Христо Иванов: Доброто френско предложение за РСМ трябва да получи консенсус у нас

" Доброто предложение на френското председателство за Северна Македония би трябвало да получи вътрешнополитически консенсус у нас, макар тежката рецесия ", разяснява ръководителят на ПГ на " Демократична България “ (ДБ) Христо Иванов пред публицисти в Народното събрание. Той отговори на изнесена от  " Възраждане “ пред медиите информация по-рано, съгласно която на председателски съвет е споделил, че е разговарял с посланика на Франция у нас и е попитал дали може, в случай че следобяд депутатите одобряват решение за РСМ, да изпълнят нужните критерии. 

" Исках да изясня по какъв начин френското председателство в последните си дни възнамерява организацията на работата си, това е обикновена съгласуваност сред българския върховен парламент и Европейския парламент ", изясни Иванов. И акцентира, че решенията се взимат в пленарна зала с гласоподаване.

" Става дума за последните часове, в които ние в действителност можем да приемем това в действителност положително предложение, безусловно обикновено и въпрос на обикновена политическа отговорност е ние да поддържаме връзка с институциите ", продължи ръководителят на ПГ на Демократична България. 

" Да защитим националния интерес, да престанем " да се замеряме с тази тематика като деца с възглавници “, а да подходим отговорно като български политици ", прикани ръководителят на ПГ на Демократична България.

По думите му е явно, че Бойко Борисов, след вчерашното му изказване, както и президентът Радев схващат, че имаме положително предложение и, в случай че не се възползваме от него в този момент, няма да го има на масата.

" Ако някой продължава да се съмнява дали това предложение е положително или не за България, да има вяра не на нас, а на водача на опозицията на Северна Македония, който сподели, че това предложение е равнозначно на българизация ", посъветва Иванов. 

Според него предлагането на френското председателство няма потребност да бъде признато от Скопие, тъй като Северна Македония не е член на Европейски Съюз. " Това са условия, които Европейски Съюз слага, защитавайки нашите ползи, в лицето на своя ръководител, в лицето на президента Макрон, застана зад България, създаде предложение, което е мощно в интерес на страната ни ", акцентира Христо Иванов.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР