Доброто не струва скъпо, но много се цени, казва Анжела

...
Доброто не струва скъпо, но много се цени, казва Анжела
Коментари Харесай

Младоженци във Видин помолиха гостите да не носят букети, а да дарят пари за деца от ЦНСТ Дъга

Доброто не коства скъпо, само че доста се цени, споделя Анжела Борисова, отборен началник на Център за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания "Дъга " във Видин. Повод е жестът на младоженци. Гергана и Марио Георгиеви са семейство по-малко от седмица. Отказват се от цветята за сватбения си ден, с цел да дарят за децата и младежите от центъра парите, които са получили вместо букети. Успяват да съберат 300 лв..
"Ще се опитаме да създадем нещо, което да е потребно за всички деца е да закупим някакво оборудване. Ще го обмислим. За нас пристигнаха като изненада тези парички... Потребителите, които могат да изкажат свое мнение, могат да ни насочат към своите потребности, с цел да можем да вземем съответно решение и паричките да се употребяват по предопределение и да зарадват децата и младежите. Ще предприемем това, което е най-хубаво за децата, с цел да знаят, че това им е един спомен от сватбата на тези младежи, които за мен са много виновни, хора с положителни сърца и каквито би трябвало да има повече измежду нас... ", споделя Анжела Борисова.
И най-красивият букет за няколко дни увяхва, си споделят Гергана и Марио, до момента в който се приготвят за сватбеното празненство. Затова в поканите помолили посетители да отделят средства за щедрост.
"Още в самото начало Гергана пое тази самодейност. Каза: "според мен няма смисъл от букетите. По-добре да съберем тези парички и да ги дарим. Все още тогава не знаехме по какъв начин тъкмо и къде да ги дарим, тъй като сега живеем в София. Аз съм родом от Видин, а тя е от Попово, само че взехме решение сватбата да я създадем във Видин. Някак си по този начин ни пристигна от вътрешната страна, че дарението би трябвало да е за града. Моята майка се познава с директорката на центъра и просто доста бързо взехме решение, че дарението ще бъде за тях, за тези деца. Апелираме към множеството млади, бъдещи двойки да поемат тази самодейност и да създадат дарения, без значение дали ще е самостоятелно за някое дете или за някой дом, който се нуждае от средства ", изясни Марио Георгиев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР