Доброто изкуство отразява реалността, но рядко това се случва с

...
Доброто изкуство отразява реалността, но рядко това се случва с
Коментари Харесай

Научен арт-проект показва човешкия мозък в непознати детайли

Доброто изкуство отразява действителността, само че рядко това се случва с подобен подробност, с какъвто го прави арт-проектът на невролога доктор Грег Дън Self-Reflected. В центъра на неговата работа стои човешкият мозък, а повече за него ще научите на 22 август от 20:00 часа в клуб Gramophone по време на лекция от поредицата Skeptics in the Pub.

Д-р Грег Дън (Greg Dunn Design) основава своя план в партньорство с физика доктор Брайън Едуардс. Self-Reflected е извънредно детайлно показване на мозъка с отразителна офортна технология, която демонстрира деликатната хореография на нашите неврони. Творбата демонстрира прорез на човешки мозък с всеки от неговите 500 000 неврона, направени от фини златни пластини. Благодарение на детайлната направа, при осветление на плана посредством отражение се симулира придвижването на сигналите в мозъка и фината хореография на нашите неврони. Паното с размер 2.44 на 3.66 метра е част от непрекъсната експозиция на Franklin Institute във Филаделфия, Съединени американски щати.

По време на презентацията си на Skeptics in the Pub доктор Дън ще показа своя план с видео записи. Той ще опише за подготовката на Self-Reflected, която е лишила 2 години и включва изобразяване на ръка, акомодация на неврологични данни, логаритъм за симулация на мозъчните процеси, фотолитография, осветителен дизайн и позлатяване.

Събитието е част от поредицата срещи за известна просвета Skeptics in the Pub. В София към този момент са проведени над 20 такива събития с към 100 посетители всяко, а сходни събития се провеждат допълнително от 20 европейски страни. Темите са разнородни и се простират от астрофизика и неврология до автоимунни болести и генетика.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР