Добродетели Всеки човек чрез своя живот образува една особена форма,

...
Добродетели Всеки човек чрез своя живот образува една особена форма,
Коментари Харесай

Недостатъкът, за който мислиш, един ден ще ти стане наследствена черта ♥ Петър ДЪНОВ

Добродетели

Всеки човек посредством своя живот образува една особена форма, в която слънчевите лъчи се пречупват. Тези лъчи, в случай че се пречупят нехармонично, редуцират неговия живот. Ако неговите мисли бяха хармонични, в случай че неговата воля беше съвършена, то слънчевите лъчи биха предали едно благотворно въздействие. В това отношение е належащо всички хора да се съберат - по двама, по трима, по четирима и да се спогодят, хармонично да мислят, да не виждат у другите никакъв недостатък. Понякога казвате: „ Той има доста дефекти “. Престанете да мислите за минусите на хората! Недостатъкът, за който мислиш, един ден ще ти стане наследствена линия. Не мисли за минусите на хората! Мисли за хубавото, с цел да ти стане то завещание. Търсете в хората положителното - у тях има една Божествена страна, дръжте нея в мозъка си. Защото, в случай че ти мислиш зле за другите хора, най-първо ти ще пострадаш, а по-късно ще пострада оня, за който мислиш. Не бъдете към този момент толкоз глупави. Не дръжте нито своите, нито непознатите погрешки в мозъка си - това е един способ за подмладяване. Не дръжте непознатите погрешки дълго време в себе си, тъй като ще се болестите от същите погрешки. Когато човек огорчи Господа, остарява прибързано. Затова не критикувайте, на съдете никого, не осъждайте и себе си. А когато човек посредством Любовта си радостни Господа, се подмладява. Не е мъчна работа да се подмладите. Щом обикнете всичките хора и като не виждате никаква простъпка в никого, незабелязано ще се подмладите. Реалното е вътре в нас. Никога не се отхвърляй от най-малката добродетел, която можеш да носиш, от положителната мисъл, която може да ти пристигна, в никакъв случай не се обезсърчавай. Да се самоосъжда човек, това е остаряване, а да се поправя, това е подмладяване. „ Ще изправя погрешката си “! - това е законът на подмладяването. С поправянето на една простъпка ти се подмладяваш, с придобиването на една добродетел ти се подмладяваш. Трябва да надигнем погрешките си, да се подмладим. И би трябвало да остареем по разум. Трябва да добием една добродетел, отново с цел да се подмладим. Трябва да турим една мисъл в живота. Има за какво да живеем. Стар човек е оня, който мисли, че е огромен, популярен, и от подобен човек точно би трябвало да се пазите. Това е проповядвал Христос, когато е споделил: „ Да станете като дребни деца “.

Като изследвате природата, ще видите, че най-скъпоценните работи не са огромни. Например едно време брилянтът е бил въздухообразно вещество, което е заемало огромно пространство. Трябвало е да мине дълго време, до момента в който се сгъсти. Господ го е сгъстил, трансформирал го е в твърдо тяло, само че в същото време е понижил размера му. Той е станал дребен по размер, само че безценен по цена. Знаете ли какъв брой сила, какъв брой материя е пресирана в един атом? По същия закон и ние би трябвало да се смалим, да станем дребни като деца, тъй като популярен е единствено Бог; с цел да бъдем като Него, ние би трябвало да научим изкуството на преходните неща в битието, стадиите на преходния живот, да знаем за какво дребните неща минават в огромни. Едно узряло зрънце, колкото малко да е, щом падне на удобната почва за своето развиване, то израства, трансформира се в огромно дърво. Обаче листът или гнилият плод, колкото и да са огромни, паднат ли на почвата, изсъхват. Който се мисли за огромен, прибързано остарява. За да не остарява, човек би трябвало да има готовността на детето, да възприема от всички, с цел да може да пораства и се развива. На старите хора им липсва магнетизъм. Всички остарели хора развиват персоналните си усеща. Те остаряват от своите персонални усеща. Старите стават доста амбициозни, мислят, че са остарели, че имат опитности, желаят да ги почитат и да ги почитат. Тебе ще те почитат хората поради силата, която имаш. Тебе ще те почитат хората поради знанието, което имаш. Казваш: „ Аз зная “. Какво знаеш? Ще вземеш да нарисуваш една картина, ще вземеш да пееш, ще вземеш мотиката и ще работиш. Горделивите хора скоро остаряват. Гордостта е духовна болест. Да пазиш своята независимост — това е самоуважение, само че горделивият търси своето право там, където го няма. Трябва да имаме примирение, тъй като хора, които стават горделиви, скоро остаряват, не могат да понасят страданията. Истината и благостта внасят в индивида мощ, мир, успокоение. Истината и благостта не престават живота. Кротостта и смирението приготвят индивида за съзнателното му влизане в астралния свят. Те успокояват душата, която укрепва тялото и го прави крепко и бодро. Без благост и примирение никаква концепция не може да се приложи, а лечението е немислимо. Кротостта и смирението са един способ за подмладяване и лечение на всякакви недъзи. Човек с мил и спокоен темперамент може да доживее до дълбоки старини. Ще ви дам едно предписание: тайната на живота е в това да имате всеки път разположение. В разположението е зародишът. на живота, т.е. зародишът на яйцето.

Благодарността и признателността съставляват магическа формула, с която човек може да работи и да се подмлади. Ако не благодари човек за всичко, което му е обещано, прибързано остарява. Под „ младост “ аз не разбирам единствено външните връзки, само че разбирам вътрешния напредък у индивида. Нека идеалът ви бъде вътрешно да се подмладите, а не да останете външно постоянно млади. Това може да се реализира единствено посредством положителното на сърцето и разумност на мозъка. Остарели сте, тъй като всичкото положително, което минава през вас, не го приемате. Старостта на земята произтича от закононарушения, човек остарява от закононарушения. Той губи силата си, губи мозъка си; от всяко едно закононарушение остарява човек. На земята е подобен законът. А в Небето вършат положително, по тази причина се подмладяват. Всяка хубава мисъл, колкото и да е дребна, тя подмладява.

Всяка една добра постъпка, колкото и да е дребна, тя подмладява. Законът на положителното е закон за подмладяване. Законът на злото е закон за остаряване. Които желаят да се подмладят, да вършат положително. Вие не можете да имате един дълъг, благополучен живот, в случай че не вложите положителното като основа на този живот. Въпросът не е хората да знаят, че аз съм добър, само че аз да повеждам един добър живот и аз единствено да зная това. Някой път извършите едно малко положително или една дребна услуга на едно създание в гората или на едно дърво, или на едно растение и през целия ден се усещате удовлетворен, радвате се и се връщате вкъщи ситуиран. Нещо от вътрешната страна ви радва. При това никой не знае, какво сте създали. Това положително продължава живота ви. Според мене младеж е оня, който може да прави положително, който не може да прави положително, той е остарял. Който може да прави положително, той е човек на новата просвета, който не може да прав положително, той е човек на остарялата просвета. Дълголетен е животът на положителните хора. Който прави положително, живее добре, той живее дълго. Следвайте пътя на положителното, с цел да се подмладите. Не вървите ли в този път, безусловно ще остареете. Чрез положителното ти пазиш живота си, посредством положителното ти подкрепваш организма си. Да бъдеш добър, това е в твой интерес, в интереса на твоята душа. Колкото си по-добър, повече ще живееш. Значи, в случай че си бил добър единствено 10 годни, на тая възраст ще заминеш за оня свят. Някой отпътува на оня свят на 20, на 30, на 40 години, съгласно степента на положителното в себе си. Не е значимо какъв брой години си живял на земята, значимо е да си употребявал положителното в себе си като капитал, от който си придобил нещо. Ако нищо не печелиш, животът е неправилен. Всички ония хора, които употребяват силите си за положителното, техният живот се продължава, а ония, които не употребяват благосъстоянието си за богатството на народа, техният живот се редуцира. Добрият човек се подмладява. Когато има мощна религия, мозъкът му се просветлява. А Любовта обновява. Ако можете да се свържете с общото течение на великия живот, на смъртно легло да сте, животът ще потече у вас. За това е нужна религия, по-силна от най-големите разстройства, които нарушават равновесието в човешкия организъм.

Безверието нарушава равновесието. Има едно положение, което вие не съзнавате, а точно, че единствено вземате. Искате единствено положителното, а нищо не давате. При това състояние злото се явява като развой да отнеме това, което вие вземате. Ще даваш, с цел да се чистиш. Ще даваш, с цел да се подмладяваш. Ще даваш, с цел да растеш. Ще даваш, с цел да си здрав. Който обича, дава. Бог непрекъснато дава. Божественият закон подразбира непрекъснато предоставяне. Отворете торбите си, раздайте на страдащи и нуждаещи се, и вие ще се подмладите. Който е стар и закъсал, той никому нищо не дава. Казвал съм и различен път: сиромашията продължава живота. Затова е тя в света - с цел да не се редуцира човешкият живот.

От: „ Книга на живите: Раждане, Подмладяване, Прераждане, Карма “, Петър Дънов, изд. „ Астрала “, 2006 година
Снимка: petardanov.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР