Добро утро!Най-важното е тук:Какво се променя в началото на 2024

...
Добро утро!Най-важното е тук:Какво се променя в началото на 2024
Коментари Харесай

Три минути: България влиза частично в Шенген. Земетресения в Япония. А какво каза Радев?

Добро утро!

Най-важното е тук:
Какво се трансформира при започване на 2024 година в България?Какво сподели Румен Радев на нова година?Каква е историята на историците?
Честита 2024 година! Пожелавам Ви повече положителни вести през цялата година, които да откривате в нашия нюзлетър.

От 1 януари минималната работна заплата се усилва с близо 20%, а оптималният застрахователен приход нараства до 3750 лв.. Това са част от основните промени, които влизат в действие..

Около Великден и Коледа през 2024 година ще могат да се получат дълги почивни дни с минимално потребление на отпуск. Как наподобява календарът и по кое време можете да предвидите почивки,.

Сигурно към този момент сте разбрали, само че тъкмо преди настъпването на 2024 година Съвета на Европейския съюз реши, че от март ще отпадне контролът за България и Румъния. София твърди, че не е поемала задължения да одобри бежанци от Сирия и Афганистан в подмяна.

По традиция 2023 година приключи с, излъчена по малките екрани. В нея той още веднъж зае позиции против държавното управление, парламентарното болшинство и „ война с националните знаци и историческата памет “.

Какво тъкмо сподели той и на кого го сподели, вижте в.
Земетресения удариха Япония
Поредица от. Това докара до десетки жертви, пожари, опустошения и затрупани под руините хора. Токио издаде предизвестия за талази цунами и подреди евакуации, само че до сходно злополучие не се стигна.

Събитието идва, откакто преди 13 години земетресение с магнитуд 9, последвано от разрушително цунами, докара до всеобщи опустошения, и над 20 000 жертви.
Войната на всички места продължава
В края на 2023 и началото на 2024 година против Украйна. имаше и в новогодишната нощ.

От военновъздушните сили на Украйна настояват, че от началото на войната съветската войска е изстреляла над. По време на офанзивите на Москва преди нова година, твърди полски военачалник.

Москва твърди, че против съветския град Белгород, както и против други точки в Русия. в отговор на нападението.

против съветския десантен транспортен съд " Новочеркаск ". Това оповестиха две съветски медии, които по-късно изтриха изявленията си.

Израел желае да си върне контрола над границата сред Ивицата Газа и Египет, а войната в региона „ е в разгара си “. Това сподели.

Война с Южна Корея „ става неизбежна “. Това сподели. Той упрекна за това политиката на Съединени американски щати.
Репресии и една история за стриптийз от Русия
Клубно празненство в Москва унищожи кариерите на десетки съветски звезди от шоубизнеса. " Голото празненство “ ядоса властта в Кремъл поради войната в Украйна. Преди 24 години обаче Владимир Путин също участва на стриптийз празненство. Както в този момент, по този начин и тогава, Русия взе участие във война..

През 2023 година в Русия нямаше всеобщи митинги. Не видяхме и стряскащи подиуми на служители на реда с каски и бронежилетки, които бият студенти или блъскат възрастни стачкуващи в полицейски микробуси. Но инакомислещи има и те са репресирани. Как се случва това?.
Няколко рекомендации
Някъде в тъмното, в огромната история на българския Преход, е скрита картината на един различен „ преход “ – не на цялата страна, а на дребна общественост в нея, тази на историците. Кои са били нейните „ министър председатели “ и „ министри “ в последните 30 години?.

Изваден от днешния политически подтекст, Паметникът на Съветската войска въпреки всичко означаваше нещо за българската история, както и за метода, по който генерации историци представяха тази история. Как наподобява?

За тях е витално значимо да вървят на психолог, само че не смеят. Потиснати са от всеобщото разбиране, че мъжете са по изискване мощни - и духом, и телом. Има ли излаз?.

, с цел да получавате всяка заран в пощата си " 3 минути " - обзор на най-важните вести.

Искрено Ваш,

Николай Лавчиев
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР