Добрият сън невинаги е лесна за постигане цел, особено ако

...
Добрият сън невинаги е лесна за постигане цел, особено ако
Коментари Харесай

Избягвайте тези чайове преди сън

Добрият сън не всеки път е лесна за реализиране цел, изключително в случай че страдате от бодърствуване или просто имате компликация да заспите. Но има избрани питиета, които може да оказват помощ за усмиряване на мозъка и тялото преди сън. Един от тези питиета е чаят, който съдържа билки и съставки, които могат да спомогнат за по-добър сън.

Например, чай от лавандула може да помогне за усмиряване на нервната система и да понижи тревогата. Чай от лайка може също да има успокоителен резултат върху тялото и да помогне за заспиването. Чай от мента може да помогне за понижаване на напрежението и да успокои мозъка.

Различните типове чай имат разнообразни изгоди за здравето, само че когато става въпрос за избор на чай за пиянство вечерта, има някои съставки, които са по-подходящи от други. Ето още няколко хрумвания за чайове, които можете да пиете преди лягане:
Чай от валериана - тази билка може да помогне за усмиряване на нервната система и за понижаване на тревогата, което я прави отличен избор за пиянство преди лягане. Чай от бадемови ядки - този чай е богат на магнезий, който може да помогне за релаксацията на мускулите и да понижи нервното напрежение. Чай от розови листа - този чай има успокоителен резултат върху нервната система и може да помогне за понижаване на тревогата и напрежението.
Въпреки това, има и питиета, които би трябвало да се заобикалят преди лягане, защото те могат да доведат до проблеми със съня. Една от тези питиета е кафето, което съдържа кофеин, който може да задържа тялото ви във вълнуващо положение и да затрудни заспиването. Алкохолът също може да затрудни съня ви, като понижи качеството на съня и докара до повече пробуждания през нощта.
Зелен чай - този чай съдържа кофеин, който може да затрудни заспиването. Черен чай - сходно на зеления чай, черният чай може да съдържа кофеин и да затрудни съня ви.
 

Затова, в случай че желаете да постигнете по-добър сън, пробвайте да пиете чай от лавандула, лайка или мента преди лягане и избягвайте питиета като кафе или алкохол. Следването на тези препоръки може да помогне за възстановяване на качеството на съня и за реализиране на по-добро здраве и богатство.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР