Добрият сън е толкова важен за здравето на тялото, колкото

...
Добрият сън е толкова важен за здравето на тялото, колкото
Коментари Харесай

Как да подобрим съня: 10 златни съвета

Добрият сън е толкоз значим за здравето на тялото, колкото и уравновесеното хранене. Нарушението на съня може да аргументи развиването на съдови и сърдечни болести, затлъстяване, меланхолия. Сънят е от значително значение за пускане на процесите на регенерация, той предизвиква подмладяването на тялото на клетъчно равнище. Ето за какво е значимо да се следи количеството и качеството на съня.
1. Един час преди лягане изключете тв приемника и компютъра , пробвайте се да не употребявате телефона си, да не четете книги, да не вършите домашен отговорности и друга работа. Всичко това подтиква нервната система и пречи на съня. Можете да слушате спокойна музика или да извършите равносметка на деня.
 7 неточности, които позволяваме всяка заран 7 неточности, които позволяваме всяка заран
Всички сутрини са цялостен безпорядък, а виновност за това носим самите ние. Това са няколко неща, които не трябва да правиш заран. Забрави ги и ги из...
2. Известно е, че телесната температура понижава вечер, по тази причина вземете топла вана преди лягане. Когато телесната температура се увеличи изкуствено след баня и се върнете в хладното легло, това ще помогнете на тялото ви бързо да се приспособява към оптималната температура.
3. Яжте вярно вечер. Изпийте чаша обезмаслено мляко, банан, малко ядки или маруля. Тези храни съдържат съставки, които предизвикват унесеност.
4. Тялото се нуждае от витамин В6, с цел да създава серотонин и мелатонин . Намира се в мазната риба, шам-фъстъка, чесъна.
5. Чаша чай от лайка също ще ви помогне да заспите , защото напитката съдържа глицин, който отпуска мускулите и успокоява нервите. Особено потребно е този чай да се пие дружно с мед.
6. Яденето на въглехидрати също предизвиква унесеност , тъй че може да си коства да включите пълнозърнести макаронени произведения, ориз и сладки картофи във вашето меню.
 12 хитри метода да заспиваш по-лесно 12 хитри метода да заспиваш по-лесно
Мнозина страдат от проблеми при заспиване и търсят ефикасни способи да си обезпечат спокоен сън и безпроблемно заспиване незабавно след ляг...
7. Изключете захарта, кофеина и алкохола в края на деня, защото тези храни са главната причина за разтревожен сън.
8. Създайте подобаваща атмосфера в спалнята, стаята би трябвало да е спокойна и тиха. Купете тапи за уши и маска за сън, в случай че е належащо.
9. Етеричното масло от лавандула оказва помощ да се отпуснете преди лягане. Достатъчно е да нанесете няколко капки от продукта върху възглавницата, само че главното е да не прекалявате, в противоположен случай можете да получите противоположен резултат.
10. Изключете Wi-Fi рутера си, защото електромагнитните талази пречат на естествения сън.
И най-после - пробвайте се да си лягате едновременно всеки ден. Тялото скоро ще свикне с новия график. Не забравяйте, че верният сън е значим за вашето физическо и психическо богатство.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР