Добрият и пълноценен сън е много важен за здравето ви.

...
Добрият и пълноценен сън е много важен за здравето ви.
Коментари Харесай

Консумирайте тези продукти и проблемите със съня ще изчезнат мигом

Добрият и пълностоен сън е доста значим за здравето ви. Той може да понижи риска от развиване на избрани хронични болести, да поддържа деен и здрав мозъка ви, да укрепне имунната система, да балансира храносмилането, да спомогне да бъдете по-спокойни, да се чувствате добре, заредени и пълноценни в дейностите ви денем.
 

Между 7 и 9 часа сън всяка вечер се считат за здравословно време. Добре е също по този начин да лягате почти едновременно (не прекомерно късно) и да ставате едновременно. Режимът е значимата част от това сънят ви да е пълностоен.
 
Има доста способи, с които да стимулирате по-доброто наспиване и да помогнете на себе си да се чувствате по-добре на сутринта. Сред тях са да не сте заобиколени от техника, по-малко телевизия и повече книги, по-малко отрицателни страсти и повече успокоение и приятни преживявания и така нататък
 
Но измежду всички тези благоприятни условия има храни и питиета, които също могат да ви оказват помощ, написа " Дарик ". Ето най-хубавите измежду тях, които можете да консумирате преди лягане, с цел да подобрите качеството на съня си.

Бадеми
 
Те са отличен източник на доста хранителни субстанции, а 30 грама от тях съдържат нужните дневни дози фосфор и манган.
 
Редовното ядене на тези вкусни ядки понижава риска от хронични и сърдечни болести. Това се дължи на тяхното наличие на мононенаситени мазнини, фибри и антиоксиданти.
 
Бадемите могат да оказват помощ за възстановяване качеството на съня, тъй като са източник на регулиращия съня хормон мелатонин. Те са и отличен източник на магнезий и консумирането им в умерени количества (не повече от една шепа) може да помогне за хора, които страдат от бодърствуване, написа Zdrave.to.

Чай от лайка
 
Той съдържа антиоксиданти, подтиква имунната система, понижава тревогата и депресията и оказва помощ за здравето на кожата. Освен това чаят от лайка има някои неповторими свойства, които могат да подобрят качеството на съня. Въздействието от приятната напитка след дългия ден е прелестно, отпускащо и успокоително.
 
Приготвянето на чай от лайка е доста елементарно. Възвира се водата и се прибавя цвета от лайка. Изчакват се няколко минути и се лишава от котлона. Добре е чаят от лайка да престои малко, до момента в който билката падне на дъното. Чаят се прецежда и се подслажда с мед по избор.

Мляко
 
Прекрасна напитка преди сън, изключително в случай че е съчетана с лъжичка мед.
 
Млякото съдържа триптофан, което е една от 20-те съществени аминокиселини и е витално значима за индивида. Триптофанът би трябвало да се доставя посредством храната или добавки. Хроничният дефицит на триптофан води до понижени равнища на серотонин и други невротрансмитери, което може да повлияе на настроението, утежняват паметта и покачва експанзията.
 
Млякото е потвърдено, че усъвършенства съня, изключително когато се приема дружно с мелатонин и се свързва с извършения.

Банани 
 
Тези плодове са потребни за понижаване на равнищата на стрес, тъй като съдържат триптофан, форма на протеин, който тялото преобразува в серотонин (т. нар. " благополучен хормон " ), който от своя страна ви оказва помощ да се отпуснете и усъвършенства настроението.
 
Бананите са и добър източник на магнезий. И двата вида свойства могат да ви оказват помощ да постигнете добър сън.

Киви
 
Екзотичният плод форсира заспиването и учените още не са открили каква е повода за това негово деяние. Те допускат, че кивито въздейства на равнищата на антиоксидантите и на серотонина в човешкия организъм.
 
Бoгaтото нa флaвoнoиди ĸиви e пoлeзно пo вpeмe нa бpeмeннocт, дoпpинacя зa пoддъpжaнe нa здpaвeтo нa ĸoжaтa и нacъpчaвa ycвoявaнeтo нa жeлязo в opгaнизмa. Aнтимиĸpoбнитe cвoйcтвa нa ĸивитo пpeдпaзвaт oт peдицa пaтoгeни и yĸpeпвaт имyннaтa зaщитa нa тялoтo.

Мед
 
Само една чаена лъжичка мед е задоволителна, с цел да подтиква отделянето на мелатонин в мозъка и да изключи орексина (който ни държи нащрек), като по този метод ви оказва помощ да се абстрахирате и отпуснете.
 
Ако съчетаете меда с чаша чай, ще бъде прелестно, изключително в случай че той е от лайка или мента.

Сънят на първо място е здраве и наслаждение. Той лекува, възвръща, дава успокоение, оказва помощ за позитивното мислене, понижава напрежението и разхубавява. Създайте си гала преди лягане и му се насладете!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР