Добрите резултати на търговския сектор са продукт на усилията на

...
Добрите резултати на търговския сектор са продукт на усилията на
Коментари Харесай

Цените в магазините няма да се увеличат при приемане на еврото, увери шефът на Сдружението за модерна търговия

Добрите резултати на комерсиалния бранш са артикул на напъните на екипите на фирмите, които съумяват да се оправят с провокациите. Това сподели Николай Вълканов, изпълнителен шеф на Сдружението за съвременна търговия (СМТ) по време на събитие, което се организира по-рано през днешния ден, съобщи кореспондент на  " Фокус ". Всичко това се случва макар регулаторната рамка.

" Голям проблем все още са регулаторите. Знаете, че част от тях са с изтекли мандати, че следва промяната им. Много е значимо да бъдат избегнати политическите назначения и да бъдат определени хора с потвърден професионален опит и качества, коитo ще правят независимо своята работа, тъй като в противоположния случай обществото губи доверие в институциите. Красноречив беше образецът с КЗП предходната година ", разяснява още Вълканов. 

" Друг щрих от инстуционалната рамка е особеното използване на едни и същи правила от териториалните администрации на една и съща институция. В еднакъв магазин на една и съща компания - в един град едно нещо е окей, а в различен град то е проблем. Няма по какъв начин това да бъде консистентно използване на разпоредбите ", безапелационен бе изпълнителният шеф на СМТ.

Въвеждането на еврото в България

" Това е тематика с висока доза неустановеност, която генерира разноски за фирмите, тъй като те би трябвало да бъдат подготвени за това. Тук ще кажа, че фирмите, които са членове на сдружението, са в доста огромна степен напреднали в тази подготовка. Имаме вътрешни проекти, графици, само че всичко това, с цел да има смисъл като старания, сила и разноски - би трябвало да бъде подплатено от страна на страната в тази посока, а ние виждаме, че държавните институции не работи с това движение, което чака бизнесът от тях, с цел да има тази предвидимост на рамката, която ще бъде извънредно значима за безболезненото въвеждане на еврото. Тук желая да разсея всевъзможни подозрения, които се прокрадват - приемането на еврото няма да докара до увеличение на цените в магазините. Това би трябвало да е ясно на всички. Особено за огромните вериги магазини - това няма да се случи. Има доста ясни правила, които са написани за превалутирането и от тях не може да се мръдне от милиметър. Инфлационната динамичност на страните, които са въвели еврото, не се разграничава от международната стопанска система ", разяснява Николай Вълканов.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР