Добрич. Спрете дискриминацията на селските общини“. За това призоваха жителите

...
Добрич. Спрете дискриминацията на селските общини“. За това призоваха жителите
Коментари Харесай

Добричка община призова БСП: Спрете дискриминацията на селските общини

Добрич. „ Спрете дискриминирането на селските общини “. За това приканиха жителите на Добричка община народните представители от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Кристина Сидорова, Николай Динков и Йордан Младенов, оповестиха от пресцентъра на Народно събрание на Българска социалистическа партия . Представителите на левицата показаха „ Визия за България “ и разискаха с локалните поданици техните проблеми. Хората показаха предпочитание за „ Визия за селските общини “, която да стане част от визията на Българска социалистическа партия и да е съсредоточена върху решаването на проблемите на общините от селски вид. Те подчертаха, че в Програмата за развиване на селските райони са заложени такива критерии, че печелят единствено общините, където има села с повече поданици. Присъстващите споделиха, че има потребност от повече равнопоставеност на общините от селски вид с огромните общини, тъй че и средства, разпределяни от Министерски съвет, да доближават до общини като Добричка. Народните представители от левицата поеха ангажимент във Визията на левицата да намерят място тези оферти за възстановяване на живота на хората от общините от селски вид. Жителите сложиха като различен проблем цената на хляба, която, въпреки че живеят в регион, който създава самун, се е качила два пъти за един месец. Те пожелаха ограничения, които да контролират връзките с огромните арендатори, които не заплащат нужните ренти на притежателите на земи. Жителите пожелаха да се провеждат фермерски пазари, с цел да може там дребният аграрни производител да откри пазар за своята продукция. Като различен проблем те показаха сигурността - има 2 дежурни автомобила на 68 села.
В с. Победа по време на представянето на „ Визия за България “ жителите направиха редица оферти за: възобновяване и развиване на хранително-вкусовата индустрия в региона; вярно систематизиране на финансови средства от страната за поправяне и създаване на пътна инфраструктура; развиване на животновъдството; държавна политика за развиването на дребните фамилни ферми.
Народният представител Таско Ерменков съобщи: „ Благодаря ви за предложенията. Всеки българин би трябвало да се усеща съавтор и съизпълнител на плана „ Визия за България " Той акцентира, че грижата за човешкото здраве, връщането на младежите в страната и отбрана на българското произвеждане са главните аспекти, на които залага левицата. Депутатът Даниел Петков акцентира, че е нужна политика, целяща равнопоставеност на районите. „ С нашата Визия търсим национално единодушие по съответни ограничения за бъдещето на страната ни “, сподели още той. Вяра Емилова , член на ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия, съобщи: „ С „ Визия за България “ гледаме напред. Предлагаме бъдеще за страната и нейните жители и даваме ясна поръчка за ръководство “. На срещата участва и депутатът Николай Пенев.
Народни представители от левицата показаха „ Визия за България “ и в Генерал Тошево. Депутатите дадоха отговор и на редица въпроси на жителите - Валентина Найденова - за здравеопазването; за сигурността - Красимир Янков, за районното развитие- Николай Иванов и за културата, младежта и спорта - Иван Ченчев. Като съществени проблеми на региона присъстващите на срещата показаха извънредно неприятното положение на ВиК мрежата и пътищата. Те подчертаха, че както и в останалата част от страната, общината им е наранена от демографския срив и в селата остават единствено възрастни хора. Присъстващите на срещата показаха, че имат потребност от достъп до опазване на здравето. По думите им имат сериозен проблем със незабавната здравна помощ, защото има 2 коли за спешна помощ - по една на промяна. Бе подложен въпросът за незадоволителното финансиране на читалището. Според тях би трябвало да се взима поради и имуществото на всички членове на едно семейство при установяване на енергийните помощи.
Депутатите Валентина Найденова, Красимир Янков, Николай Иванов и Иван Ченчев посетиха и Кардам, с цел да обсъдят с локалните поданици предлагането на левицата " Визия за България ". Жителите показаха паниката, че страната я няма в грижата за дребните обитаеми места. Те приканиха за по-голяма децентрализация на власт от централната към общините и разпределяне на по-голям запас, с който те да разполагат.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР