Добрич. Приключи срокът за подаване на предложения за носител на

...
Добрич. Приключи срокът за подаване на предложения за носител на
Коментари Харесай

Добрич: Приключи срокът за подаване на предложения за носител на Национална литературна награда „Дора Габе“

Добрич. Приключи срокът за подаване на оферти за притежател на Национална литературна премия „ Дора Габе “ и оценки. Това оповестиха от пресцентъра на Община Добрич .
На 11 октомври т.г. в Добрич за четвърти път ще бъде връчена Националната литературна премия „ Дора Габе “ и оценки. Наградата е учредена от Община град Добрич през 2002 година и присъдена за първи път през 2003. Наградата няма конкурсен темперамент, тя се присъжда на създател за обилни художествени достижения в духа на посланията на Дора Габе и принос в националната литература. Наградата може да бъде придружена от отличие за принос в научното проучване и разпространение на творчеството на Дора Габе, както и за принос в превода на художествени творби.
Срокът за подаване на предложенията беше до 31 август.
Претендентите за Националната литературна премия „ Дора Габе “ за 2018 година са:
- Драгни Драгнев – стихотворец, публицист и изследовател;
- Камелия Кондова – поетеса;
- Магдалена Борисова – създател на драматургични текстове, стихотворец и публицист.
Предложените за носители на Отличие „ Дора Габе “ за 2018 година са:
- Рада Въртунинска – стихотворец, публицист и изследовател;
- Драгни Драгнев – стихотворец, публицист и откривател.
Община град Добрич благодари на създателите на оферти – Съюз на българските писатели, Славянска литературна и артистична академия – Варна, доктор Кремена Митева - лингвист, Драгомил Георгиев – книжовен критик и Даниела Димова – шеф на Театрално-музикален продуцентски център – Варна, за позитивните рекомендации.
Съгласно статута на НЛН „ Дора Габе “ следва консултативна комисия да разиска и направи асортимент на постъпилите оферти, след което кметът на Община град Добрич ще внесе проектопредложение за разглеждане на съвещание на Общински съвет град Добрич.
Всеки, който желае да даде мнение за препоръчаните създатели, може да го направи в писмен тип до 9 септември 2018 година на e-mail: [email protected] или [email protected]. Мненията ще бъдат предадени на консултативната комисия за сведение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР