Добрич. Официално беше открит рехабилитираният 14-километров участък от път II-29

...
Добрич. Официално беше открит рехабилитираният 14-километров участък от път II-29
Коментари Харесай

Добрич: Официално беше открит рехабилитираният 14-километров участък от път II-29 Добрич – Кардам

Добрич. Официално беше открит рехабилитираният 14-километров сектор от път II-29 Добрич - Кардам, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” – Варна . Проектът е финансиран от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014 - 2020 година посредством Европейския фонд за районно развиване и националния бюджет. Основно ремонтираната правата е сред разклона за с. Стефаново, кръговото кръстовище на околовръстния път на Добрич (източната дъга на града) и пътя за село Паскалево. Ремонтът включва шест огромни мостови уреди. Второкласният път е най-кратката връзка сред Румъния с курортите по българското Черноморие и свързва Добрич и Варна.
Строително-монтажните работи на сектора Добрич - Кардам, включен в лот 5 от Оперативна програма “Регионално развитие”, са изпълнени със стойност на контракта 13 813 919.64 лева с Данък добавена стойност. Договорът за строителния контрол е за 382 200 лева с Данък добавена стойност. Авторският контрол е с контракт на стойност 5 621.94 лева с Данък добавена стойност.
През предходната година е завършен още един лот, финансиран по Оперативна програма “Регионално развитие” на стойност 8.5 млн. лева Така посредством двата приключени лота през предходната и тази година е направена инвестиция на стойност 23 млн. лева и са напълно рехабилитирани 30 км.
На церемонията участваха шефът на Дирекция „ Изпълнение на планове по Оперативна програма “Регионално развитие” 2014 - 2020 и по стратегиите за териториално съдействие на Европейски Съюз “ в Агенция „ Пътна инфраструктура “ Николина Чапанова, зам. регионалните шефове Красимир Николов и Желязко Желязков и кметът на Добрич Йордан Йорданов.
„ Посредством тези действия, които се реализираха с рехабилитацията, доста ще се усъвършенства както пътната артерия, по този начин и комфортът при пътешестване. Ще се понижи много времето за пътешестване и ще имаме по-комфортен път към северните курорти “, сподели Николина Чапанова. Тя пожела на всички лек път в дните към светлите християнски празници и моли да се кара рационално, с цел да дойдат всички при своите близки и обични хора.
Жулиета НИКОЛОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР