Добрич. Общината организира за трета поредна година кампанията Бъди здрав“.

...
Добрич. Общината организира за трета поредна година кампанията Бъди здрав“.
Коментари Харесай

Добрич: Продължава кампанията „Бъди здрав“

Добрич. Общината провежда за трета поредна година акцията „ Бъди здрав “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Добрич . Подготвена е богата стратегия за разнообразни възрасти, която цели да способства за здравословен метод на живот и да възпита у децата здрав дух и крепко тяло. Кампанията ще се организира в интервала до 5 април 2018 година От 10.30 часа през днешния ден ще се организира крос и колоездене за здраве, взаимно с възпитаници и учители от Спортно учебно заведение „ Г. С. Раковски ” в Градски парк „ Свети Георги ”. Сборният пункт е пред скулптурна фигура на св. Георги в Градски парк
Финал Площадка пред Семеен кодекс „ Изида ”. Организатори са Община град Добрич, СУ „ Г.С.Раковски ”.
В рамките на акцията ще се проведат презентация „ Хармонията на крепко тяло в гръцкото изкуство ” в Художествената изложба, както и витрини с библиотечни документи във връзка 7 април - Международен ден на здравето в Регионална библиотека „ Дора Габе ”. Предвижда се и осъществяване на Празник на Витамините в Детските ясли от 10.00 часа всеки ден сред 2 и 5 април. В рамките на събитията от акцията ще се проведат и дни на отворените порти в ДКЦ. Дерматовенерологът доктор Жанета Стефанова ще прави безвъзмездни прегледи за профилактика на псориазис във времето от 9.00 до 10.00 часа през днешния ден и от 14.00 до 15.00 часа на 4 и 5 април. Телефонът за авансово записване е 058/601 474. Прегледите ще се правят в ДКЦ І, кабинет №320. От 15.00 до 16.00 часа на 2 април и от 8.00 до 9.00 часа на 4 април доктор Силвена Цветанова, гастроентеролог, ще прави безвъзмездни прегледи за профилактика на язвената болест и НР инфекции в ДКЦ І, кабинет №417. Телефон за авансово записване: 058/601 474.
На 3 април от 10.00 часа в Детска градина № 9 „ Пчеличка “ ще се проведат детски тържества „ Здравословно аз ще хапвам, с цел да стана най – огромен ”.
От 13.30 до 15. 30 часа на 3 и 4 април в ДКЦ ІІ в кабинет 311 доктор Валери Веселинов (хирург) ще организира безвъзмездни ехографски прегледи на млечна жлеза. Телефон за авансово записване: 058/ 604 574.
От 11.00 часа до 12.00 часа на 3 и 5 април в ЦПЗ „ Д-р П.Станчев ” ще се организират безвъзмездни прегледи при експерти психиатри.
На 3 април от 14.00 часа ще се състои сказка на тематика „ Здравословно хранене ” за членове на пенсионерските клубове в Пенсионерски клуб „ Европейски гласове ”. От 14.30 часа ще се организира проява на Семеен кодекс по художествена гимнастика и битка към СУ „ Г. С. Раковски ” на площадката пред Семеен кодекс „ Изида ”. Събитията не престават със спортни игри сред консуматори на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания и Защитени жилища за лица с умствена назадничавост, които ще се проведат на 4 април от 10.00 часа в ДЦПЛУ, ул. „ Суха река “ № 37. От 13.30 часа същия ден ще се състои библиотерапия с консуматори на ЦПЗ „ Д-р Петър Станчев ” в Регионална библиотека „ Дора Габе ”. От 15.00 до 17.00 часа ще се състои здравен пункт за премерване на кръвно налягане, кръвна захар, показател телесна маса и диагностика на здравето с биоскенер. Предоставяне на осведомителни брошури на Алеята на здравето пред Скейт парк в Градски парк. В 15.00 часа ще стартира проява по канадска битка на същото място.
На 5 април от 10.30 часа ще стартират спортни игри с присъединяване на консуматори и възпитатели на Центрове за настаняване от фамилен вид за деца без увреждания и Център за социална поддръжка в ЦНСТ 1,2,3 и ЦОП. В 13.30 часа в Бизнес залата на Община град Добрич ще се организира образование за медицински експерти на тематика „ Превенция на експанзия и рисково държание в ранното обучение ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР