Добрич. На 22 април (понеделник) ще бъде открит рехабилитираният 14-километров

...
Добрич. На 22 април (понеделник) ще бъде открит рехабилитираният 14-километров
Коментари Харесай

АПИ: Завърши рехабилитацията на 14 км от пътя Добрич - Кардам

Добрич. На 22 април (понеделник) ще бъде открит рехабилитираният 14-километров сектор от път II-29 Добрич - Кардам. Това оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “ . Проектът се финансира от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година посредством Европейския фонд за районно развиване и националния бюджет. На церемонията ще участва шефът на дирекция „ Изпълнение на планове по Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 и по стратегиите за териториално съдействие на Европейски Съюз “ в Агенция „ Пътна инфраструктура “ Николина Чапанова, кметове от района, регионална администрация Добрич и други
Основно ремонтираната правата е сред разклона за с. Стефаново и кръговото кръстовище на Околовръстния път на Добрич и пътя за село Паскалево. Второкласният път е най-кратката връзка сред Румъния с курортите по българското Черноморие и свързва Добрич и Варна.
Строително-монтажните работи на сектора Добрич - Кардам, включен в лот 5 от Оперативна програма “Регионално развитие”, са изпълнени от „ Инжстройинженеринг “ ЕООД. Стойността на контракта е 13 813 919,64 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол е сбъднат от „ Трафик холдинг “ ЕООД. Техният контракт е за 382 200 лева с Данък добавена стойност. Авторският контрол е на „ Трансконсулт-22 “ ООД. Договорът им е за 5 621,94 лева с Данък добавена стойност.
Официалното разкриване на лот 5 е на 22 април, от 11.00 часа при изхода на град Добрич на път II-29 в посока Варна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР