Добрич. ГКПП Крушари - Добромир“ ще подобри преминаването на нарасналия

...
Добрич. ГКПП Крушари - Добромир“ ще подобри преминаването на нарасналия
Коментари Харесай

Гл. комисар Светлан Кичиков, ГД „Гранична полиция“: ГКПП „Крушари - Добромир“ ще подобри преминаването на нарасналия пътнически трафик между България и Румъния

Добрич. Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Крушари - Добромир “ ще усъвършенства прекосяването на повишения пътнически трафик сред България и Румъния. С тези думи шефът на Групово дело „ Гранична полиция “ откри новия пункт на границата сред двете страни, 12-ти по ред. Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Крушари - Добромир “ напълно е оборудван съгласно условията на Шенгенския граничен кодекс. Неговото действие ще бъде благоприятстващ фактор за развиването на регионалните и общинските центрове от двете страни на границата и за свързаността на нашите два народа, посочи основен комисар Кичиков. Това оповестиха от Групово дело „ Гранична полиция “ .
На формалното разкриване участваха членове на управлението на румънската гранична полиция, шефът на РДГП-Русе комисар Димитър Чорбаджиев, представители на локалните управляващи на България и Румъния.
Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Крушари - Добромир “ е шосеен пункт за интернационален трафик на границата на България с Румъния. Той се намира на румънска територия. Граничният надзор се реализира на едно прекъсване. Съгласно съглашението сред държавните управления на Република България и Република Румъния за откриването на нови гранично контролно-пропускателни пунктове по държавната граница сред двете страни, плануваното работното време на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Крушари - Добромир “ е от 8 до 20 часа, с ограничаване на транспортните средства до 3.5 тона. През този пункт не е позволено превозване на рискови товари, живи животни и артикули, избрани за фито-санитарен надзор.
Пунктът за взаимен надзор разполага с трасета за осъществяване на инспекции в две направления – вход и излаз от страната, кабини, вътрешни пространства, техническо и IT съоръжение. Персоналът е обезпечен от структурите на граничните полиции на двете страни.
Функционирането на този граничен пункт улеснява подвижността на артикули и хора. Създадените удобни условия за развиване на транспортната инфраструктура в трансграничната зона са резултат от осъществяването на плана „ Трансграничен път Добромир-Крушари – код MIS ETC 588, финансиран по Програмата за трансгранично съдействие „ Румъния - България 2007-2013 “. През октомври предходната година на взаимно съвещание на държавните управления на Румъния и България, в наличието на министър председателите на двете страни, публично беше открит Граничен контролно-пропусквателен пункт Липница-Кайнарджа на румънска територия, който също по този начин е с работно време 8 -20 часа, в режим на интернационален трафик на транспортни средства до 3,5 тона.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР