Добрич. Дърво на донорството беше засадено днес в Добрич, съобщиха

...
Добрич. Дърво на донорството беше засадено днес в Добрич, съобщиха
Коментари Харесай

Дърво на донорството беше засадено в Добрич

Добрич. Дърво на донорството беше засадено през днешния ден в Добрич, оповестиха от Община град Добрич . Инициативата е на Регионалната здравна ревизия, Областния съвет на БЧК и Община Добрич. Тя е в поддръжка на Националната акция за донорството и трансплантацията под мотото „ Да! За живот!, проведена от Министерството на здравеопазването.

В засаждането наоколо до Розариума в Градски парк „ Свети Георги “ са се присъединили регионалният шеф Красимир Кирилов, кметът на Добрич Йордан Йорданов, зам.-кметът доктор Емилия Баева, шефът на РЗИ – Добрич доктор Светла Ангелова, шефът на МБАЛ „ Добрич “ доктор Светозар Байчев, шефът на ДКЦ - I доктор Мариян Ананиев и представители на БЧК - Добрич.

Дървото е от типа Каталпа и е знак на любовта и продължението на живота. Видът се характеризира със сърцевидна форма на листата, нежни бели гроздовидни цветове и е един от най-подходящите типове за паркове.

Директорът на РЗИ доктор Светла Ангелова е декларирала, че по този метод се показва почитта към донорите и техните близки, които вземайки сложното решение след загубата, са избавили човешки живот, и признателност към екипите лекари, направили трансплантации.

С Националната акция „ Да! За живот! " Министерството на здравеопазването си слага за задача повишението на публичната информираност по отношение на същността и смисъла на донорството и трансплантацията. За тази цел са издадени „ донорски карти “, от които в област Добрич са доставени 2000 броя. Картите са раздадени благодарение на 120 доброволци от БЧК, които са се присъединили интензивно в осведомителната акция за донорството.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР