Добри стари приятелю, наша е ръководната роля в този променящ

...
Добри стари приятелю, наша е ръководната роля в този променящ
Коментари Харесай

Наша е ръководната роля в променящия се свят: Си на Путин

" Добри остарели приятелю, наша е управителната роля в този изменящ се свят ", съобщи на двустранните договаряния с съветския му сътрудник Владимир Путин ръководителят на Китайската национална република Си Дзинпин. Концепцията за двойка на върха на планетата: КНР - РФ, като антитеза на американската изключителност, за първи път се официализира от водача на ККП. Това става броени седмици преди конгреса на компартията през ноември, на който той би трябвало да бъде избран отново за трети мандат, в нарушаване на традицията за промяна на генералните секретари на 10 години.

Двамата с Путин се срещнаха за първи път след началото на февруари, когато повелителят на Кремъл гостува на другаря си в Пекин за откриването на зимната олимпиада. Руският президент погали ухото на Си с наказание на американското вмешателство " в тайванския пролив ". Това стана в деня, когато Съединени американски щати оповестиха за снабдяване на военна помощ за 4 млрд.долара към острова, без значение, че Щатите публично се придържат към признаването на обединен Китай, на което от тъкмо 50 година се крепят двустранните връзки с Пекин. Това е историческо достижение на именития американски посланик номер 1 за всички времена Кисинджър.

Си и " остарелият му другар " участваха и в тристранна среща с монголския водач, след която организираха нова сказка, към този момент на четири очи, без делегации, по време на форума на върха на Шанхайската организация за съдействие.

Лидираната от КНР и Русия групировка сплотява страни с близо 4 милиарда души население, а занапред следва да одобри Иран, чийто президент също направи среща с Путин и изрази цялостна поддръжка за Русия по всички тематики.

Китай, макар получените същия ден от съветника по национална сигурност в Белия дом закани да внимава в обвързването с РФ, удостовери, че няма да взе участие във въвеждане на таван за цените на съветския петрол и газ, което дава обещание и другият максимален консуматор на енергоносители в света - Индия, показана на срещата на ШОС в узбекистанския Самарканд от своя водач Моди, съобщи пред пресата присъствалият на договарянията съветския отраслов вицепремиер Новак.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР