Добри новини за всички, на които сутрин им трябват поне

...
Добри новини за всички, на които сутрин им трябват поне
Коментари Харесай

Трудно ви е да ставате рано? По-интелигентни сте от останалите

Добри вести за всички, на които заран им трябват най-малко пет поредни аларми, с цел да се вдигнат от леглото. Британско изследване потвърди, че хората, ставащи рано с тъга, са по-интелигентни, изобретателни и щастливи, написа The Independent.

Авторите на проучването считат, че по природа индивидът е основан да си ляга рано и да става рано. Т.нар " сови " (хора, които са продуктивни вечер, лягат си късно и стават късно) обаче са се приспособили по-добре към модерния метод на живот. Техният темп опонира на естествения и защото те се оправят доста добре с него, това е белег за висока просветеност.

В същото време учените считат, че в случай че сме се научили да слушаме потребностите на тялото си от сън, а не да се водим по разпоредбите на часовника, то е по-вероятно да преследваме пристрастеностите си и да намираме лични решения на проблемите си. Това ни прави по-креативни и самостоятелни.

Друго изследване - на Университета в Саутхемптън, пък е изследвало съня на близо 1300 души и е отчело, че личностите от вида " сова " имат по-високи приходи, по-комфортен живот и като цяло се дефинират като по-щастливи.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР