Добри новини за студентите от 2027 г.: Не е твърде късно да получите повече финансова помощ

...
Този уикенд випуск 2027 се настанява в общежитията на своите
Коментари Харесай

Този уикенд випуск 2027 се настанява в общежитията на своите колежи в американски институции, от Колумбийския университет в Ню Йорк до Университета на Уисконсин-Медисън и Университета на Колорадо Боулдър.

Много от пристигащите студенти ще намерят колежа за по-скъп, отколкото са очаквали, и може да разберат, че пакетът с финансова помощ, който са получили през май, няма да е достатъчен.

Добрата новина? Не е твърде късно да кандидатствате за финансова помощ или да обжалвате предоставената сума на финансовата помощ.

Средната цена за посещение на четиригодишен колеж в Съединените щати възлиза на 25 707 долара на година, или 102 828 долара за четири години, според доклад от април на Инициативата за данни за образованието. Студентите извън държавата в държавните училища плащат $44 014 на година. В частни университети с нестопанска цел добавете колосалните $10 000 на година към това.

Някои училища като Северозападния университет в Илинойс имат „приоритетен краен срок“ в началото на процеса на кандидатстване за финансова помощ, но студентите все още могат да кандидатстват през цялата година. „Това не означава, че нямаме финансиране“, каза Фил Асбъри, директор на финансовата помощ в Northwestern. „Не се обезсърчавайте твърде много, ако (крайните срокове) вече са изтекли, все още можете да кандидатствате.“

И „появата лично може дори да ви даде предимство“, каза Лисет Боханън, училищен съветник в сайта за колежански мачове Niche.com.

„Всъщност е почти по-добре учениците да отидат в офиса за финансова помощ, да си уговорят среща и да се срещнат с тях и да уведомят училището за ситуацията им“, казва Боханън. Въпреки че студентите и техните семейства често просто приемат първото предложение, което им се даде, не е нужно да е така, каза тя.

Ето съвети за студенти за увеличаване на вашия пакет финансова помощ:

Знайте колко имате нужда

Просто да кажете, че колежът е по-скъп, отколкото сте мислили, че ще бъде, не е полезно. Конкретността и постоянството са това, което се отплати на Юсеф Хасуе от Чикагския университет, който успя да обогати значително предложението си за финансова помощ. Как го направи?

Хасуе каза на университета, че това е неговото мечтано училище, но че се нуждае от помощ с всички допълнителни разходи. Това включваше полети, Ubers до и от летището и консумативи за общежитието. „Да, дори обувките за баня се считат за разход“, каза той пред CNN.

Хасве, който управлява акаунт в TikTok, посветен отчасти на подпомагането на студентите да преговарят за помощ, каза, че в крайна сметка университетът му е дал допълнителните пари, от които се нуждае.

Молбата има обратен ефект, използвайте математика

Размерът на финансовата помощ, която се предлага на студентите, не е случаен, това е число, постигнато след използване на формули, дискусия и стандартизиран формуляр - Безплатното заявление за федерална студентска помощ (FAFSA). Така че учениците трябва да установят защо имат нужда от повече. С офиса за финансова помощ студентите не трябва да се хвалят или да се хвалят с оценки. Тук става въпрос за установяване на нужда.

Обяснете какво се е променило във вашата ситуация

В университета Емори „студентите могат да се свържат със Службата за финансова помощ по всяко време“ с това, което се нарича „жалба при специални обстоятелства“, каза Джон Лийч, заместник-ректор за записване и финансова помощ на университета.

Има много причини да получите повече внимание. „Семействата може да претърпят загуба на работа, заболяване на родител, злополука или смърт, което може да промени финансовото им състояние“, каза Лийч. Информирайте незабавно службата за финансова помощ на училището и в някои случаи финансовата помощ може да се увеличи, каза той.

Представете доказателство

Документирайте загубата на работа на родител, например, развод или неочаквани разходи. Формулярите, които студентите трябва да носят със себе си, включват формуляр за намаляване на дохода, федерални данъчни декларации и W2 и документи за обезщетение или обезщетение за безработица.

„Включете ясно обяснение какво се е променило финансово за студента, с всяка подкрепяща документация. Възможността за увеличаване на помощта, базирана на нуждите, зависи от точността на вашата документирана финансова промяна и финансовата способност на училището да направи промяна“, каза Лийч.

Замяна на неактуална информация

Тази година FAFSA използва данни от данъчните декларации за 2021 г., а сега е 2023 г., каза Вики Волвайлър, основател и главен изпълнителен директор на College Financial Prep. Волвайлър цитира как едно от семействата на нейния клиент е преминало през развод по време на процеса на кандидатстване в колеж и този студент е успял да получи допълнителни $10 000. „Учениците определено трябва да подадат жалба и училището може да е в състояние да помогне и да предложи повече финансиране“, каза тя.

Още един начин за намаляване на разходите

Ако вашето училище вече не приема обжалвания, има други начини, по които учениците могат да спестят малко пари междувременно, каза Миранда Маккол, помощник заместник-ректор на университета Дюк и директор на отдела за финансова подкрепа за студенти. Ако започвате да опаковате минивана, тя предлага да вземете само най-важното.

„Студентите, които спестяват най-много, са тези, които отделят време, за да усетят семестъра и да разграничат тези задължителни неща от тези, които могат да намалят“, каза Маккол. „Не си мислете, че трябва да имате перфектната стая веднага или инженерния лаптоп, ако изучавате английски език.“

Тази история от април 2023 г. е актуализирана с допълнителни отчети.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР