Добри новини за най-коментираната в последните дни наша спортистка Нургюл

...
Добри новини за най-коментираната в последните дни наша спортистка Нургюл
Коментари Харесай

Шефът на федерацията обеща 10 хиляди лева на Нургюл Салимова

Добри вести за най-коментираната в последните дни наша спортистка Нургюл Салимова.

Президентът на Българската федерация по шахмат 2022 Васил Антонов даде обещание 10 000 лева на Нургюл Салимова за второто й място на Световната купа в Баку. Това излиза наяве от негова обява в обществените мрежи.

" При завръщането на родна земя ще наградя Нургюл Салимова за триумфа й в Баку с награда в размер на 10 000 лв.. Нека средствата подкрепят продължаването й по пътя към международната купа в шахмата при дамите! Първият й треньор Живко Жеков ще получи награда от 1500 лв. ", показва предприемачът и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия, написа btvsport.bg.

От текста не излиза наяве дали сумата ще бъде обезпечена персонално от Антонов или ще пристигна от бюджета на федерацията. Централата не получава финансиране от Министерството на младежта и спорта, тъй като е лицензирана едвам през предишния ноември и не покрива критериите.

Интересното е, че Българската федерация по шахмат 2022 не се признава от интернационалната федерация по шахмат (ФИДЕ). У нас са учредени още четири федерации, които се борят за лиценз и надлежно финансиране.

Пред bTV спортният министър Димитър Илиев разгласи, че е разпоредил инспекция на процедурата по лицензиране, извършена от неговия предходник Весела Лечева. Той заяви още, че не е било допустимо Нургюл Салимова да получи финансиране поради законовите разпореждания. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР