Добри новини за феновете на английския футбол може да се

...
Добри новини за феновете на английския футбол може да се
Коментари Харесай

Добри новини за футбола се очакват от Острова

Добри вести за почитателите на британския футбол може да се чакат през следвата седмица от Острова. Тогава ще започват серия от срещи на държавно равнище с медицинските шефове на главните спортове, с цел да се обсъдят съответни стъпки към възобновяване на прекратените сезони в границите на няколко седмици.
 Висшата лига към този момент създава проект за подновяването на сезона
Представители на здравното министерство и основните санитарни и здравни инспектори на Англия, Шотландия, Северна Ирландия и Уелс също ще участват на срещите, а министър председателят Борис Джонсън ще следи персонално напредъка на диалозите.

Според разлини изявления той персонално е заинтересуван от възобновяването на мачовете с съществена цел да се повдигне духа на популацията на Острова, живеещо в условия на изолираност поради пандемията от ковид. Срещите ще са без аудитория, само че излъчването им по малкия екран ще е факторът, който съгласно Джонсън ще зарадва извънредно доста хората, принудени да стоят по домовете си.

В диалозите ще се отчетат спецификите на всеки от спортовете, с цел да се изготви общ протокол, като не се чака всички спортове да се възобновят по едно и също време. Тестове, обществена отдалеченост, хигиенични стандарти и ограничавания за броя на хората, които ще участват на оборудванията, ще са измежду основните тематики на диалозите. Основните терзания на управляващите са подновяването на спорта, даже при закрити врата, да не докара до нарушение на разпоредбите от страна на почитателите, които могат да се струпат пред празните игрища и зали, изключително в случай че се играят дуели за трофеи или промоции.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР