Добри Божилов раздава по 50 левкойна на участници във викторинаНай-важното

...
Добри Божилов раздава по 50 левкойна на участници във викторинаНай-важното
Коментари Харесай

Писател стимулира четенето на книги с крипто-награда

Добри Божилов раздава по 50 левкойна на участници във викторина

Най-важното за едно общество е хората да четат, споделя писателят Добри Божилов
(снимка: Добри Божилов / персонален архив)

Писателят Добри Божилов, който нашумя с 2 следващи исторически бестселъра („ Задругата ” и „ Заветът ” ), направи забавна композиция на история с бъдеще. Той разгласи премия от 50 левкойна за всеки, който отговори вярно на въпрос, обвързван с книгите му.

Въпросът е оповестен във Фейсбук-групата на почитателите на романите. Т.е. това е някакъв вид премия за човек, който чете. Целта на Божилов е освен да благодари на читателите си, само че и да организира акция за запознаване на хората с крипто-валутите. Според него, всеки човек, който е под 85 години, би трябвало да се запознае с тях, тъй като те ще са нужни в напълно близко бъдеще.

„ Целта на премиите и викторината е двояка – от една страна, ще завоюват читателите, а да печелят читатели е добре, тъй като най-важното за едно общество е хората да четат. От друга страна – борим се с предпазливостта и страха на всеобщата публика към крипто-валутите ”, разяснява Божилов.

ЛевКойн е българска криптовалута, основана в края на 2017 година
(графика: ЛевКойн ентусиасти)

По неговите думи, криптовалутите се възприемат като нещо отвлечено, с което се занимават единствено някакви „ хакери ” и „ гении ” – „ някъде там ”. „ Масовите елементарни хора не ги схващат, а те са нещо напълно просто. Затова и откакто записах малко видео по какъв начин просто да се навлезе в света на криптото, в този момент и разпределям ЛевКойни ”,  разясни Божилов.

Самият ЛевКойн е българска криптовалута, основана в края на 2017 година Общият брой „ койни ” е невисок – едвам 9 милиона – колкото е било популацията ни „ в най-хубавите години на България ”, акцентира създателят на „ Задругата ” и „ Заветът ”.

Проектът е родолюбив и това го сплотява с книгите на Божилов, които много бързо завоюваха необятна публика.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР