Добре разбирам, че политиката е страстна работа и в нея

...
Добре разбирам, че политиката е страстна работа и в нея
Коментари Харесай

Напуснахме вчерашния оазис на нормалността

Добре разбирам, че политиката е буйна работа и в нея има доста страсти. В този смисъл не е изцяло изненадващо, че градусът на настроенията се повишава и се стига до препирни.

Но, госпожи и господа, може ли да си говорите обикновено?

Да си повтаряте най-малко по три пъти в минута ония вчерашни думи на Мика Зайкова - че в последна сметка народът и богатството му са най-важни, да му се не види. С какво се занимавате?

Ден втори на новия парламент и аз се запитвам - единствено за това кой е мутра ли ще си приказваме. “Мутри вън” скандираха от ГЕРБ, тропаха по масата, караха се за това кой носил маска в пленарната зала, вършиха врътки Борисов да не идва в Народното събрание (о, какъв брой изненадващо). И въобще какво свършиха през днешния ден многоуважаемите депутати, като се изключи че одобриха сеирът да се излъчва в действително време в народен ефир?

Създадоха една комисия по проверката (пардон, проверката) на ръководството на ГЕРБ за последните 4 години. Някои дори бяха благосклонни и желаеха тя да е 10-годишна, да има да ревизира, проверява… и нищо да не откри. Впрочем - една нормална правна хватка е да те пратят в архивите, изключително когато не желаят да намериш нещо значимо. Но това е друга тематика.

Да поговорим малко за нея - Нормалността. И какъв брой доста ни липсва.

Нали сме в рецесия? Нали от ГЕРБ бяхте виновни и загрижени за богатството на народа? Или е по-важно да се прави на инат и да гледате сеир. И какво носи “Джипко Бибитков” на парламентаризма, господин Тошко Йорданов?

Незначителни въпроси са на пръв взор, само че ми се желае от тия банки и от тая естрада вътре да си говорите за друго. Помислете си.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР