Добре познатият в България Роял Антверп“ изненадващо стана шампион по

...
Добре познатият в България Роял Антверп“ изненадващо стана шампион по
Коментари Харесай

Луд сценарий: познатият в България “Роял Антверп“ стана шампион на Белгия

Добре познатият в България „ Роял Антверп “ изненадващо стана първенец по футбол на Белгия. Това се случи след луда въртележка в последния кръг от плейофната фаза.

„ Великият остарял клуб “, както назовават отбора от предградието Дьорне на Антверпен, приключи 2:2 при гостуването си на „ Генк “, който съвсем през цялото състезание оглавяваше таблицата. Домакините водеха с 2:1 и се виждаха първенци, когато ветеранът Тоби Айдервейрелд изравни в четвъртата минута на добавеното време.

Ремито в Генк щеше да свърши голяма услуга на брюкселския „ Юнион Сен-Жилоаз “. Но вместо да се възползва от този резулртат, столичният отбор загуби вкъщи с 1:3 от „ Брюж “, откакто водеше в резултата до 89-ата минута. В добавеното време миналогодишните първенци бързо нанизаха три гола.

Така „ Роял Антверп “ става първенец за пети път в своята история. За последно отборът от Антверпен победи през 1957 година

Днес на централния площад в града последователите на тима ще отпразнуват триумфа.

Новият белгийски първенец нанесе едно от най-знаменитите провали на „ Левски “ в Европа. Това се случи за Купата на УЕФА през септември 1989 година След 0:0 в София „ Витоша “ (така се наричаше тогава българският отбор) водеше с 3:1 пет минути преди края на реванша в Белгия. Домакините обаче направиха 4:3 и този мач се трансформира в част от фолклора на публиката на ЦСКА.

През есента на 2020 година „ Роял Антверп “ игра в Лига Европа с „ Лудогорец “ и го победи на два пъти - 2:1 в Разград и 3:1 вкъщи.

„ Андерлехт “, който е най-успешният белгийски отбор в историята, приключи едвам на 11-о място. През март той отстрани „ Лудогорец “ в Лигата на конференциите след 0:1 в Разград, 2:1 в Брюксел и изпълнения на дузпи.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР