Добре поддържаният автомобил винаги се отблагодарява с вярна служба. Понякога

...
Добре поддържаният автомобил винаги се отблагодарява с вярна служба. Понякога
Коментари Харесай

Внимавайте с фалшивите авточасти

Добре поддържаният автомобил постоянно се отблагодарява с вярна работа. Понякога обаче, колкото и положително предпочитание да имаме да поддържаме колата си както би трябвало, не ни се получава.

Една от аргументите е увеличаващото се многообразие от подправени аварийни елементи. Тук не става дума за елементи на различни производители, а за откровени имитации, които се продават като истински елементи.

Според изследване на английския Офис за интелектуална благосъстоятелност (IPO), през последните 12 месеца 15% от купувачите на аварийни елементи са споделили, че са взели фалшификат, съобщава AutoExpress, представени от carmarket.bg. Най-често купуваните имитации са батерии, гуми и джанти.

В някои случаи купувачите умишлено купуват подправени елементи. Те споделят, че са по-евтини.

По-често обаче хората не осъзнават, че купуват имитации. Особено, когато става дума за по-специфични съставни елементи. Оказва се да вземем за пример, че доста постоянно се фалшифицират даже въздушни възглавници. Наскоро американска институция предизвестила английските управляващи за пратка с 500 подправени еърбега за Mercedes, които се представяли за истински елементи. Пратката е била иззета.

Фалшивите елементи са изключително рискови, защото не са минали същите проби и инспекции за качество. В най-хубавия случай просто няма да устоят толкоз, колкото истинския съставен елемент. Заради тях обаче може да се провокира и случай и да се стигне до съществени последствия. 42% споделят, че са разбрали, че купената от тях част е фалшификат, едвам когато се е развалила или при ревизия.

Как можем да си спестим евентуални проблеми и да избегнем пазаруването на подправени елементи? На първо място е бдителността. Не би трябвало да се прибързва с пазаруването, а преди този момент да се създадат няколко къси инспекции.

Например цената. Често фалшификатите притеглят вниманието със доста по-ниска цена. Понякога това може да е скрито сякаш, че става дума за огромна промоция, почистване на склад или друга сходна причина.

По-смелите имитации обаче целеустремено заобикалят този миг, като се продават на цена доста по-близка на тази на оригинала. Затова би трябвало да се ревизират и други знаци. Например гаранцията. Частите би трябвало да се продават с гаранция от производителя.

Важен е и самият търговец. Утвърдените търговци продават елементи, които взимат от доверени снабдители. Разбира се, самите те също може да се окажат излъгани и да им бъдат " пробутани “ имитации, само че когато им бъде сигнализирано, постоянно реагират бързо и съответно, с цел да решат казуса. Ако поръчвате онлайн, проверете уеб страницата и отзивите за него – има ли изписани данни и адреси за контакт, каква е политиката му за доставка и претенция.

Фалшивите елементи нормално са в една от двете крайности – или се стремят да са оптимално близко копие на оригинала, или пък се показват за оригинал, само че не си дават доста " напън “ да имитират тъкмо опаковката, спецификациите и описанието. Първите нормално са по-скъпи, до момента в който вторите са по-евтини и се показват за " разопакована “ пратка или " версия за производител “, т.е. от пратка за завода, а не предопределена за вторична продажба. Затова нарасналото внимание към детайлите може да помогне за отличаването на евентуалните имитации.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР