Swiss Indoors Open, финалДжовани Мпечи Перикар – Бен Шелтън 6-4,

...
Swiss Indoors Open, финалДжовани Мпечи Перикар – Бен Шелтън 6-4,
Коментари Харесай

Мпечи Перикар стана най-ниско ранкираният шампион в Базел


Swiss Indoors Open, край

Джовани Мпечи Перикар – Бен Шелтън 6-4, 7-6(4)

Джовани Мпечи Перикар завоюва дебютния си ATP 500 трофей, откакто победи над Бен Шелтън на финала в Базел. Очакванията за завладяващ конфликт бяха изцяло оправдани, само че в последна сметка международният №50 бе този, който напусна корта като победител. За французина това е втора купа в Тура след тази, която завоюва в Лион през май.

При утрешното възобновяване на ранглистата Мпечи Перикар ще се изкачи до рекордното за него 31-во място. Освен това френският тенисист се трансформира в най-ниско ранкираният първенец в шампионата, откогато той стана част от календара на ATP през 1975 година

Мпечи Перикар пласира доста повече асове (22-10) и уинъри (35-24), като в това време завоюва 85% от точките си на първи сервис (33/39). Французинът се възползва от един от трите си шанса за пробив (33%), като в това време не разреши на съперника си да стигне до нито един брейкпойнт в хода на мача.

Мачът стартира по-добре за Мпечи Перикар, който стигна до ранен пробив и натрупа задатък от 3-1. И двамата съперници разчитаха главно на мощен форхенд и силови офанзиви от главната линия, само че французинът бе по-прецизен и правеше по-малко неточности. В последна сметка осъщественият от него брейк се оказа единственият в сета и международният №50 взе преднина в мача след 6-4.

Вторият сет бе изцяло равносилен и никой от съперниците не съумя да пробие, като единственият късмет за това се откри пред Мпечи Перикар при 2-2. В последвалия тайбрек Шелтън още веднъж позволи неточности във значими моменти и това оказа помощ на французина да оформи крайното 6-4, 7-6(4) след час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР