Добре ни е известно, че бадемите са една от ядките

...
Добре ни е известно, че бадемите са една от ядките
Коментари Харесай

Специалистите говорят: Защо трябва да ядем по 23 бадема на ден?

Добре ни е известно, че бадемите са една от ядките с най-големи изгоди за здравето. Знаем също обаче, че разликата сред лекарството и отровата е в дозата. Това ни навежда на мисълта можем ли да прекалим с бадемите и какъв брой тъкмо от тях е потребно да хапваме дневно? Днешната публикация споделя експертното мнение на експертите по тематиката. 



Според диетичните насоки 23 бадемови ядки са идеалната дневна целесъобразна порция. Това е по този начин, тъй като консумирането на прекалено много бадеми може да повлияе отрицателно на тънките ви вътрешности, които са виновни основно за усвояването на храната.
 6 потребни аргументи да ядете бадеми по-често  6 потребни аргументи да ядете бадеми по-често  6 потребни аргументи да ядете бадеми по-често  6 потребни аргументи да ядете бадеми по-често
Фитатният съставен елемент, присъстващ в бадемите, може да понижи усвояването на доста минерали, защото пречи на естественото асимилиране на питателните субстанции, споделя Мантуа Радебе, магистър нутриционист от Южна Африка с 12 години опит.



" Количеството бадеми не би трябвало да надвишава 30-40 грама дневно, защото, макар че са здравословни, те са висококалорични. Те могат да се употребяват както сурови, по този начин и печени, само че обърнете внимание на качеството на печене, защото някои в действителност се пържат в олио, ставайки още по-малко здравословни " ,  споделя Касиа Мюлер, бакалавър нутриционист от Бразилия с 2 години опит. 

1 унция бадеми или към 23 бадемови ядки е идеалната дневна порция, предложена от Диетичните насоки за американците. Яденето на повече бадеми може да причини стомашно разстройство и наддаване на тегло, удостоверява Луциана Черубин, бакалавър нутриционист от Аржентина с 5 години опит. 
 Как се накисват вярно бадеми  Как се накисват вярно бадеми  Как се накисват вярно бадеми  Как се накисват вярно бадеми
За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook , последвайте ни в Instagram , намерете ни в TikTok .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР