Добре известно е, че недостигът на сън води до стрес

...
Добре известно е, че недостигът на сън води до стрес
Коментари Харесай

Това е златният час за заспиване

Добре знае се, че дефицитът на сън води до стрес и здравословни проблеми, само че от време на време човек се усеща изтощен даже след 7-8 часа сън.

Експерти от European Heart Journal организираха изследване с присъединяване на над 88 000 клиенти на Британската биобанка, с цел да дефинират " златния час " за заспиване.

Анализът демонстрира, че хората, които заспиват сред 22:00 и 23:00 ч. са изложени на доста по-малък риск от сърдечносъдови болести спрямо тези, които си лягат по-късно или по-рано. Според специалистите, с цел да възстановявате съня си, е нужен режим. Трябва да свикнете да заспивате и да се събуждате едновременно, тъй че да спите най-малко 7-8 часа. 

За да изпаднете в спокоен сън, е належащо да се откажете от електронните устройства и тв приемника най-малко половин час преди лягане. Приглушената светлина също ще ви помогне да заспите бързо.

Експертите считат, че периодическото пробуждане през нощта е обикновено и нормално съответствува с цикъла на съня от един час и половина до два часа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР