Добре известен факт е, че всички големи автомобилни производители са

...
Добре известен факт е, че всички големи автомобилни производители са
Коментари Харесай

Ето кога Volvo казва сбогом на дизела

Добре прочут факт е, че всички огромни автомобилни производители са насочили вниманието си към електрифицирането на моделите си.
 Volvo, електрическите автомобили и какъв брой нови модела на ток да чакаме от шведската компания
Ще съблюдава ли Volvo амбициозното си заричане

Пълна газ към идната епоха при автомобилите

Като цяло към момента не е пристигнал краят на моторите с вътрешно горене, само че наклонността демонстрира, че и това ще се случи в бъдеще. Една крачка в тази посока направиха от Volvo, обявявайки, че стопират производството на дизелови мотори.

От компанията споделят, че последната кола с дизелов мотор би трябвало да бъде произведена в началото на 2024 година Смелите проекти на Volvo са до 2030 година да продават единствено напълно електрически коли, а до 2040 година да се трансфорат в климатично неутрална компания.

Тази вест не ни изненадва кой знае какъв брой, тъй като през предходната година шведският авто производител съобщи, че стопира създаването на. 

" Електрическите елементи са нашето бъдеще и превъзхождат моторите с вътрешно горене: те генерират по-малко звук, по-малко трептения, по-малко разноски за обслужване за нашите клиенти и нулеви излъчвания ", казва главният изпълнителен шеф на Volvo Джим Роуън.

Той добавя, че целият фокус на компанията е хвърлен върху основаването на първокласни електрически автомобили, предоставящи всичко, което един човек чака от. От компанията споделят още, че пазарът се трансформира бързо, потребностите на хората също, а и би трябвало да се мисли за природата.
 Volvo Energy - нов живот за изпозлваните акумулатори на електрическите автомобили
Volvo вдъхва нов живот на употребяваните акумулатори

Умен ход от страна на шведската компания

Отбелязват обстоятелството, че преди единствено четири години колите с дизелови мотори са били измежду най-добре продаваните им в Европа. " По-малкото дизелови коли по улиците също има позитивен резултат върху качеството на градския въздух; до момента в който дизелите отделят по-малко CO2 от бензиновите мотори, те отделят повече газове като азотен оксид (NOx), които имат неподходящ резултат върху качеството на въздуха, изключително в обитаемоте места ", коментират от Volvo. 
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР