Добре е да се откажем от руския газ. Газът поскъпва

...
Добре е да се откажем от руския газ. Газът поскъпва
Коментари Харесай

Добре е да се откажем от руския петрол и газ – препоръката на Симеон Дянков

Добре е да се откажем от съветския газ. Газът нараства на всички места и освен съветския газ. В рамките до 2-3 години - до 2026 година - газът ще се усили два пъти. Това сподели някогашният финансов министър Симеон Дянков в ефира на Нова телевизия. Няма вид, при който нашият газ да стане по-евтин. Просто България е една от тези страни, при които нарастване ще се получи в този момент и за в бъдеще. Според него, не би трябвало да се прибягва до " Газпром ", а би трябвало да се търсят различни разновидности. Същото предлага Дянков и по отношение на съветския нефт. Според него България има благоприятни условия и просто би трябвало да ги употребява.

За желаното нарастване на топлофикациите, Дянков съобщи, че това е рекордно покачване. Той дефинира още ограниченията на държавното управление за справяне с рецесиите като проинфлационна поредност от ограничения. У нас държавното управление се забави със обилни ограничения и взе неверни ограничения като налагането на мораториума , съобщи Дянков. Колкото повече продължава мораториума, толкоз по-зле за бизнеса и семействата. Освен това ограниченията, които властта ползва, действително са проинфлационни.
 Васил Велев за цените на тока: С мораториум или решение на Народното събрание не става
Васил Велев за цените на тока: С мораториум или решение на Народното събрание не става

Според него би трябвало да се работи, до момента в който има рискови цени

Според него инфлацията ще продължи до идната година, което не е добре. Той направи паралел сред Европа и Съединени американски щати, където в Съединени американски щати цените падат, за разлика от тези в Европа.

Относно влизането ни в еврозоната, Дянков сподели, че е добре, страната ни да влезе в нея. Това обаче може да стане през 2025 година, тъй като държавното управление закъснява. Проблем е и това, че инфлацията в страната ни е много над междинната, което нарушава условията за влизане в еврозоната . Затова и съгласно Дянков ще се забавим и няма да станем член през 2024 година Европейски Съюз няма да смекчи своите условия особено за нас.
 При 20% инфлация няма по какъв начин да влезем в еврозоната, безапелационен е Борисов
При 20% инфлация няма по какъв начин да влезем в еврозоната, безапелационен е Борисов

Той квалифицира актуализацията на бюджета с нови заеми като " популистки ход "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР