Добре е да се носят маски в закритите помещения и

...
Добре е да се носят маски в закритите помещения и
Коментари Харесай

Д-р Николова: Предпазването от COVID трябва да е с ваксина, а не с маски

Добре е да се носят маски в закритите пространства и на местата, където има заболели и нараснал риск от предаване на болестта. Това сподели пред Нова телевизия зам.-председателят на БЛС доктор Гергана Николова.

„ Успоредно с премахването на маските в комерсиалните обекти обаче би трябвало да подчертаем заповедта на министъра, с която се връща опцията да имунизираме пациенти отвън нашите пациентски листи и на здравно неосигурени пациенти, както и тук-там отвън кабинетите на общопрактикуващите лекари “, сподели доктор Николова.

По думите й Коронавирус е ваксинопредотвратимо заболяване и откакто има опция да бъде профилактирано болестта с слагане на ваксини е редно да бъдат употребявани имунизациите, а не да се слага тежкото ограничаване с потреблението на маски.

„ Това е здравната логичност и министърът я следва напълно закономерно и вярно “, сподели още общопрактикуващият доктор.

Д-р Николова съобщи, че Омикрон не протича толкоз тежко за разлика от предходните разновидности на ковид и на нея не й се налагало да хоспитализира пациент при тази вълна.

По отношение на намаляването на дните на карантината доктор Николова съобщи, че предлагането на лекарите е наложителната карантина за заболели с леко протичане на болестта да е 5 или 7 дни, а с тежко – 10 дни. Няма причина и хора с негативен тест да бъдат държани у дома.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР