Добре дошли в Цюрих, на ул. Bahnhofstrasse, една от най-луксозните

...
Добре дошли в Цюрих, на ул. Bahnhofstrasse, една от най-луксозните
Коментари Харесай

Упадъкът на големите универсални магазини

Добре пристигнали в Цюрих, на ул. Bahnhofstrasse, една от най-луксозните в града. Но звездният прахуляк, който се хвърляше в очите на бизнес през годините и те вложиха на улицата, е напът да се изпари. И целият плисък на лусозната локация да изчезне.

Така стартира коментарът на Сам Джоунс за Financial Times, обвързван с упадъка на огромните универсални магазини. Които от дълго време и в България са в извънредно тежко финансово положение.
Краят на една ера
Тази година следва да затвори порти едни от най-старите и известни универсални магазини в света – Jelmoli. Той отвори порти за първи път през 1899 година и в този момент следва да бъде преустроен като постройка със смесено предопределение.

Бизнесът, който продава разкош, затворен в стъкло в центъра на града, към този момент няма късмет за живот “, написа създателят на коментара.

Миналата година затвори порти различен сходен магазин в района - Swiss Prime Site. В неизгодно състояние е и съперникът му Globus. Всъщност, един от крайните притежатели на компанията е имотния колос Signa, който банкрутира предходната година.
 Строителство на здания Имотният колос Signa банкрутира поради срутва на пазара в Европа
Причините за краха на Signa бяха доста. Понякога те просто купуваха известни места, какъвто беше казусът с Globus. Друг път компанията купуваше остарели магазини в централните елементи на градовете и на тяхно място издигаше първокласни здания.

Каквото и да се случваше на пазара посланието, което фирмите отправяха към публицистите, беше, че Signa има ултра първокласни парцели, написа FT.
В неплатежоспособност
Този понеделник друга известна верига магазини в Германия, KaDeWe, също подаде документи за оповестяване в неплатежоспособност. Веригата също беше част от колоса Signa.

Струва ми се, че Signa, със своя нападателен бизнес модел, форсира светския крах, пред който са изправени доста универсални магазини “, написа създателят на Financial Times.

Луксозният пазар е в неволя, а точно той е потребителската база на първокласните универсални магазини.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР