Добре дошли в бъдещето - с концепцията на Citroen My

...
Добре дошли в бъдещето - с концепцията на Citroen My
Коментари Харесай

Citroen със забавен офроуд вариант на My Amy - Buggy Concept - видео

Добре пристигнали в бъдещето - с концепцията на Citroen My Amy Buggy французите показват изцяло електрическо решение за подвижност за завършения и екскурзии. Концептуалният автомобил е алюзия към именития Citroen Mehari от 1968 година и демонстрира дългата традиция на Citroen.

„ My Ami Buggy е идея в сходство с философията на Ami. За него почерпихме ентусиазъм от света на строителните игри за развлечение и функционалност и индустриалния дизайн за ергономичност и хармония, в това число предмети от всекидневието (мебели, осветяване, и т.н.) и фешън аксесоари (обувки за фитнес, спортно съоръжение, очила и др.)

Простите, екструдирани форми на стойките за камера и смарт телефон са въодушевени, да вземем за пример, от работата на дизайнери, заети в планиране на незаменими и безконечни ежедневни предмети във втората половина на предишния век. My Ami Buggy Concept би трябвало да е функционална и елементарна, в сходство с емблематични и модерни индустриални обекти машинка “ - споделя Самюел Перикъл, дизайнер на My Ami Buggy.



My Ami Buggy стъпва на необятни офроуд колела, със защитни пръти, решетки на фаровете и брони, прикрепени начело и откъм гърба. Силуетът е заздравен в профил с модифицирани калници и тръбни предпазители от долната страна на вратите. LED светлинната лента в предната част на покрива придава на концепцията спомагателен авантюристичен щрих, когато става въпрос за влизане в нощта или в мъглата.

Вратите са изцяло отстранени и сменени с транспарантни, устойчиви на дъжд брезенти, които могат да се изтеглят при неприятно време. Те са снабдени с ципове за затваряне на купето. Тези практични защитни пердета могат да се смъкват, навиват и прибират в специфични джобове за предпазване зад седалките.

Над предното стъкло има сенник, продължение на покрива, който излиза отвън него и предлага отбрана против неподходящи атмосферни условия. През лятото обезпечава сянка и пази от лъчите на обедното слънце. Широките гуми "Mud/кал/ " и техните матови златни офсетни джанти обезпечават положително държание на пътя и нараснала непоклатимост на всички повърхности.

Въпреки че това е изобретателен, неповторим метод, дизайнерите и инженерите твърдят, че концепцията е реалистична. Закрепването на избрани детайли е било същинско предизвикателство – в някои случаи те са прикрепени непосредствено към тръбното шаси, с цел да се подсигурява, че са сигурни.

My Ami Buggy Concept има общо три цвята: черен, каки и жълт. Черното, въодушевено от къмпинг оборудването, акцентира здравия темперамент на автомобила. Двуцветният екстериор придава на My Ami Buggy Concept динамичен дизайн: анодизирано каки начело и черно на петна откъм гърба - едно взаимоотношение на симетричност, която има за цел ясно да разграничи предната от задната част на автомобила.

Забавната количка в числа - 5,5 килоВатчаса батерия, мощ на мотора 6 кВт / 8 к.с. и оптималната скорост от 45 км/ч.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР