Добре, че ГЕРБ и ПП се разбират и има общи

...
Добре, че ГЕРБ и ПП се разбират и има общи
Коментари Харесай

Доц. Алексей Пампоров: Забраната за внос на украинска продукция има връзка с руския лобизъм

Добре, че ГЕРБ и Политическа партия се схващат и има общи рамки, в които влизат. Ротация на ръководителя на Народно събрание не е неприятна концепция, има страни в Европа с такава процедура. В Швейцария обаче ротацията е една година, 3 месеца е прекомерно малко време. Това демонстрира, че в случай че има постоянен кабинет, те не го виждат с дълготраен кабинет. Денков би могъл да е министър председател при втори мандат, той е консенсусна фигура за всички. Може да има устойчиво държавно управление единствено с втория мандат и промяна на ГЕРБ. Това сподели пред " Нова нюз " социологът доцент Алексей Пампоров.

По думите му следва да забележим дали двете партии ще договорят своя рамка за ръководство или ще има необятно болшинство. " Българска социалистическа партия стартира да изпада от политическата сцена, тъй като не може да предложи опция. Те стават все по-незначителен фактор, едвам в случай че Политическа партия и ГЕРБ се договорят, те могат да стъпят на сцената. Нинова обаче продължава да привижда президента като огромния зложелател. Лидерите на другите партии изгоряха в предизборната акция, само че Българска социалистическа партия продължава да е партията на Нинова. Има риск при съставяне на мегакоалиция, " Възраждане " да остане единствената съпротива. Така може да се пренареди картата на България изцяло. Отливът от Политическа партия отива точно във " Възраждане " като протестен избор ", разяснява той.

Според него са нужни незабавни промени в Наказателен кодекс и в Закона за Министерство на вътрешните работи за предварителна защита за домашното принуждение. " Смятам обаче, че възбрана на вноса на продукция от Украйна е популистки ход. Едва ли импортираното количество зърно пречи, по-скоро има заиграване и връзка с съветския лобизъм ", съобщи Пампоров.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР