Добрата новина от тази ситуация е, че всичко свърши добре.

...
Добрата новина от тази ситуация е, че всичко свърши добре.
Коментари Харесай

Кметът на Кърджали разкри на какво се дължи пропадането на стълбище в училище

Добрата вест от тази обстановка е, че всичко свърши добре. Остават единствено терзанията на родителите и уплахата на децата.

Това сподели пред камерата на bTV кметът на Кърджали Хасан Азис, който разяснява вчерашния случай в учебно заведение "Отец Паисий " в града, при който пропадна стълбище.

"Според експертите пропадането се дължи на динамичните натоварвания, които структурата не е издържала. Пропадането няма общо с ремонта и слагането на инвалидна рампа. Още през днешния ден се събира Кризисния щаб на общината, в който се включват и всички държавни институции. Ще се направи цялостно уединяване на стълбищните кафези.

Предвиждаме старите стълбищни рамена да бъдат изцяло отстранени и сменени с напълно нови. Със сигурност би трябвало да се направи изцяло строително проучване на постройката ", безапелационен бе Азис.

Стана ясно още, че учениците излизат във почивка до края на седмицата. Ако се наложи по-дълъг ремонт в учебното заведение, децата от горните класове ще бъдат пренасочени към други образователни заведения в града, до момента в който по-малките възпитаници ще продължат своето образование в ОУ "Отец Паисий ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР