Добрата новина е, че имаме стабилизация. От Продължаваме промяната постигнаха

...
Добрата новина е, че имаме стабилизация. От Продължаваме промяната постигнаха
Коментари Харесай

Харалан Александров: ПП изпълни мечтата си през 2023 г., хората със същинска власт са заслонени в НС, за да ги пазим в резерв

" Добрата вест е, че имаме стабилизация. От " Продължаваме промяната " реализираха тайната си фантазия през 2023 година - да стоят на едно място и да упражняват властта с изтъкнати представители на политическия хайлайф като Бойко Борисов и Делян Пеевски. Асен Василев прелестно работи с тях. Той е един от любимците за идната сглобка след ротацията, най-вероятно като финансов министър. В това има доста логичност. Според мен финансовият и вътрешният министър не би трябвало да бъдат пипани, защото имаме още работа по драмата с " Шенген ", в която не сме дефинитивно щастливи. Задачата значително би трябвало да се извърши от Министерство на вътрешните работи и, несъмнено, зависи от финансовата ни непоклатимост. Извоюваният бюджет донесе утешение до някаква степен. Логиката е Асен Василев да продължи да бъде вицепремиер ". Това съобщи пред Нова нюз общественият антрополог Харалан Александров.

" Що се отнася до боричкането за власт - то не е спирало нито за момент заради особеностите на тази коалиция, която избира да се самоопределя като " сглобка " и няма ясно съдружно съглашение. Мисля, че с всяка последваща стъпка нещата ще се успокояват и ще се наместват изключително когато евентуално ще имаме ръководство с мандата на ГЕРБ. В този смисъл - нещата се развиват умерено, само че постоянно има афектирани и нацупени. Нека да не забравяме, че смъмрянето на Тагарев пристигна от Делян Пеевски, който е в развой на одобряване на своето водачество. Това е ужасно забавна тематика, която беше доста коментирана, само че надалеч не е най-важната. Той освен, че се скара на Тагарев, а съобщи, че е псевдо евроатлантик, което е тежко съмнение от страна на човек, който споделя последната дума като съдия по евроатлантизма. Цялата тази сцена наподобява много занимателна. Тя е неизбежна част от спектакъла, който ни сервира политическият ни хайлайф. Надявам се, че като седнат да вземат решение по-важните неща, минават в доста по-сериозен и настоятелен режим. Подобни радостни осъществявания са за необятната аудитория, с цел да не ѝ доскучае, тъй като ние сме научени на политически театър и сме пристрастени към сходен вид осъществявания. Ситуацията сега е умна. Българската политическа система отдръпва лицето на водачеството и извежда напред хора с експертен профил. Това държавно управление в прочут смисъл е антихаризматично и демонстрира, че би трябвало да свърши механически задания. Ние може да не сме до край щастливи с полуизпълнени задания към " Шенген ", само че тези хора поставят изпитание и това не може да не им се признае. В момента обстановката е доста сложна поради поляризираното публично мнение. От една страна се пробват да показват всичко като огромен триумф, а от другата се вменява пагубен неуспех. Истината е някъде по средата, както всичко. Управлението е сред положителното и злото, сред враждуващите фракции в Народното събрание. Хората със същинската власт са в Народното събрание са заслонени, със сигурна позиция и ги пазим в запас, когато не дай Боже да има същинско водачество. Това значи напълно различен вид действие и несъвестно осъществявания на дневния ред, бюрократични процедури и ощастливяване на европейски сътрудници ", сподели още Александров.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР