Добрата новина е, че е установено, че нивото на ефективност

...
Добрата новина е, че е установено, че нивото на ефективност
Коментари Харесай

Съвети за учители: Как да направите онлайн уроците по-интересни?

Добрата вест е, че е открито, че равнището на успеваемост на онлайн учениците и обичайните възпитаници е сравнима, което може да обезпечи известна степен на убеденост у родителите и учителите, че концепцията може да бъде сполучлива.
Като учители, преподаващи в отдалечена форма, основна част е да знаете на какви принадлежности да се доверите и по-важното - по какъв начин да ги употребявате, с цел да запазите онлайн уроците си забавни и ефикасни. Ключът към всеки способ на образование е да ангажира учениците. Ето какви стъпки можете да предприемете, с цел да извършите това и в онлайн среда:
Адаптирайте образователната стратегия в по-кратки уроци
Организирането на образователния материал е първата стъпка към основаването на ефикасен онлайн курс. Твърде постоянно учениците имат неправилното разбиране, че естеството на онлайн урока/предмета ще бъде по-лесно, заради удобството на отдалечената работа. Ключът към избягването на този проблем е да визиите наличието на урока си в елементарно понятен формат , който учениците да почувстват като управляем. Важно е да имате поради, че те ще интерпретират огромна част от материала сами, без естествените подсказки и подмятания, които биха получили както от вас, по този начин и от други възпитаници по време на характерен час в класната стая.

За да бъдат ефикасни, учениците би трябвало да следват инструкциите за урока, както и да могат да наблюдават личния си прогрес посредством предоставените от вас материали.
Опитайте да балансирате материала за съответния предмет, като разделите и визиите уроците си на по-малки порции. Уверете се и че не включвате прекомерно малко детайли в урока, защото учениците могат да стартират да слагат под въпрос цената на предмета.
Като предписание имайте най-малко 10 обособени урока, само че не повече от петдесет . За по-сложни тематики, които може да изискват повече от петдесет урока, ги групирайте в по-кратки подраздели, тъй че учениците да могат елементарно да наблюдават своя прогрес.
 Петър Вълчовски: Най-големите почитатели на „ Музей на пчелата ” са децата Петър Вълчовски: Най-големите почитатели на „ Музей на пчелата ” са децата
Днес ви срещаме с Петър Вълчовски - ръководител на неправителствената организация „ Биоград София ” и един от хората, стоящи...
Видео добавки
Видеоклиповете са съществена част от образованието и онлайн уроците сигурно не се разграничават. Представянето на образователни материали във видео формат има доста просветителни преимущества, в това число способства за:
- по-високи оценки;
- нараснала мотивация на учениците;
- усъвършенствано образователно изживяване;
- капацитет за по-дълбоко проучване на предмета;
- усъвършенствана работа в екип и отзивчиви умения;
- образователни запаси за потребление в бъдеще;
Друго преимущество на потреблението на видео е опцията да се разреши на учениците да изследват уроците си когато и да е, запазвайки минутите в клас за интерактивна полемика. Технологиите са от огромна помощ при потреблението на видео уроци, тъй като през днешния ден е извънредно елементарно да създадете висококачествени записи единствено с преносим компютър или даже смарт телефон.
Включете къси видеоклипове
За да бъде дейно прибавянето на видеоклипове към урок, би трябвало то да се извърши по подобаващ метод. Обхватът на детското вниманието е къс, който проблем се ускорява с по-малката възраст на ученика. Простото записване на лекция няма да докара до ангажираност, тъй че помислете по какъв начин да разпределите наличието на раздели, които ще облекчат възприемането им.
 Николай Николов от ABLE Mentor: Ролята на образованието е да ни направи пълноценни членове на обществото Николай Николов от ABLE Mentor: Ролята на образованието е да ни направи пълноценни членове на обществото
ABLE Mentor поддържа възпитаници от горните класове на гимназия да развиват капацитета си, помагайки им да се ориентират по-добре в морето...
Изследване, направено от екип от откриватели на Масачузетския софтуерен институт, открива, че видеоклипове с дължина не по-голяма от шест минути са най-ангажиращи . Други оферти включват периодично повтаряне на видео с презентатор, който дава пояснения с осведомителни слайдове.
Включете къси проби, които не носят съответна оценка
Включването на чести, къси проби без оценка е извънредно ефикасен способ за усвояването на информацията.
Някои от преимуществата им включват:
-
идентифициране на пропуски в знанията;
-
евентуално окуражаващ резултат;
-
поощряване на по-добра организация на знанията;
-
приемане на незабавна инспекция на правилни или неправилни отговори;
-
даване на противоположна връзка от учителя.
С включване на тестовете-проверка като детайл от урока, учениците не са по този начин изложени на натиска да получат добра оценка, а могат да се съсредоточат повече върху разбирането на материала.
 Тийнейджъри показаха свои решения за медийна просветеност Тийнейджъри показаха свои решения за медийна просветеност
Как да сътворяваме наличие в интернет, без да застрашаваме сигурността си? Кои са белезите на подправените вести? Как да отразяваме етич...
Създайте дискусионни конгреси и изисквайте присъединяване
Взаимодействието сред учениците е от значително значение за ефикасното преподаване онлайн. То може да се реализира, като се изисква тяхното присъединяване в онлайн дискусионни конгреси . Включването  на подобен конгрес към обучителните запаси дава опция за връзка когато и да е. Така учениците имат опцията да продължат диалозите, провокирани по време на час и да се срещнат по-добре с тематиките, като ги разискват със своите връстници.
При включването на спорен конгрес към онлайн образованието би трябвало да се обърне внимание на разпоредбите за държание. Нормите за взаимоотношение онлайн или „ Нетикет “ би трябвало да бъдат открити и наложени, тъкмо както държанието в класната стая.
 
Автор: Александра Цанкова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР