Добра новина за любителите на сиренето - любимото лакомство удължава

...
Добра новина за любителите на сиренето - любимото лакомство удължава
Коментари Харесай

Хапвайте сирене за дълголетие

Добра вест за феновете на сиренето - обичаното лакомство удължава живота, написа Мениджър Нюз.

Според изследване, оповестено в списанието Nature Medicine, сиренето съдържа особено вещество, което принадлежи към групата на полиамините и доста понижава риска от сърдечно-съдови болести, подготвя към по-бавно стареене или с други думи - удължава живота.

Първоначално учените са провели опит върху лабораторни мишки. При него се открива, че постоянният банкет, на съдържащият се в сиренето полиамин, удължава живота на гризачите.

След това е извършено проучване сред 800 поданици в Италия. Оказва се че хората, които постоянно ядат сирене, са по-малко податливи на хипертония, сърдечно-съдови болести, а рискът от сърдечна непълнота при тях е с 40% по-нисък спрямо тези, които не включват сирене в диетата си.

Изследователите считат, че полиаминът оказва помощ на клетките на тялото да се отърват от токсините и да се възстановят, което въздейства удобно върху здравето и даже подмладява.

Разбира се, не би трябвало да забравяме, че сиренето е високо калоричен продукт, а някои хора имат нетърпимост към него. Но това не пречи на тези, които не могат да ядат сирене, да получат възможност да се подмладят и да удължат живота си. Вещество, сходно на това в състава на сиренето, има и в други храни като грах, царевица, соя и т. н. Сиренето има едно преимущество: по-вкусно е.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР