Добра новина от България влезе в световните медии. Много издания

...
Добра новина от България влезе в световните медии. Много издания
Коментари Харесай

Добри хора спасиха бедстващи щъркели в България

Добра вест от България влезе в международните медии. Много издания описаха за спасителите на щъркели от североизточната част на страната ни.

Заради неприятното време и ледения дъжд там стотици птици не можаха да продължат пътя си, а някои от тях бяха в безпомощно положение и хората ги приютиха в домовете си.

Леденият дъжд, който продължи да вали при започване на седмицата в североизточна България сложи на тествания щъркелите и доста хора приютиха бедстващите птици в домовете си.

На 18 март вечерта 53-годишният Сафед Халид се прибира към дома си дружно със своя наследник, когато намират бедстващите птици. Сафед прибира щъркелите в стопанска сграда. Пали им печка, с цел да се стоплят.

„ Съжалих животните, като ги видях, те бяха на два пръста лед от горната страна и нямаха опция да се движат… и просто ги съжалих животните”, споделя Сафед Халид.
Новината за добрината на Сафед излезе и отвън границите на България.

Екип на избавителния център за диви животни на „ Зелени Балкани” в Стара Загора обиколи всички избавени птици, с цел да ги прегледа. Няколко бяха докарани за лекуване в центъра.

Лошото време и в други елементи на страната накара доста хора да се тревожат за ориста на щъркелите.

Експертите предизвестяват, че в случай че птицата може да се движи, не е добре да се опитваме да я залавяме.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР