Доблестна постъпка на тридесетгодишни младежи предизвика възхищение у доброволци и

...
Доблестна постъпка на тридесетгодишни младежи предизвика възхищение у доброволци и
Коментари Харесай

Двама младежи предизвикаха възхита с постъпката си в Пловдив

Доблестна постъпка на тридесетгодишни младежи провокира удивление у доброволци и огнеборци, които гасиха пожара на Младежкия рид, видя кореспондент на Plovdiv24.bg. " Има вяра “, написа Красимир Каракашев, от непринудено формирование " Мейдей ", който стана доброволец на 2021 година. Вижте какво още написа той в мрежата през вчерашния ден:

" Вчера едно от Пловдивските тепетата имаше потребност от помощ. От помощ на хората. В тези горещи дни на лятото пожар в гориста околност, или тревна повърхност става елементарно. Всичко е изсъхнало, чака единствено малко температура, или искрица. Фас, парче стъкло, или даже шише с вода играят ролята на лупа. А всички знаем какво може да се случи с лупа и слънчева светлина.

Но не там е концепцията ми за този пост.

Пожарът е горящ към обяд, към 13 часа. След близо 8 часа работа на екипите на пожарната и последвалата помощ на доброволците борбата беше извоювана.

Около 19 часа, охранявайки южния скат на тепето, по сходство на пътека към нас се приближиха двама младежи. Може би 30-сет годишни индивиди. Човеци, единият от които с пожарогасител от кола, бързаха нагоре по ската.

- Там нещо гори. Видяхме го от бензиностанцията.

Ние бяхме на ясно какво се припалва още. Ситуацията беше под надзор.

Но тези момчета, тези Пловдивчани, просто бяха видели, че нещо на хълма гори.

Не знам кой си, Човеко. Не знам дали изобщо ще прочетеш тези редове.
Автор: Красимир Каракашев
Но ние всички, които бяхме там, като подготвени доброволци видяхме, че вяра има. Видяхме, че има хора, които могат да не помнят за момент забързаното си всекидневие и да опитат да оказват помощ, с цел да остане гора, с цел да остане природа в този град.

Ние знаем, че с този пожарогасител – 1-литров прахов, сухи треви и шубраци не се гасят.

Но ние разбрахме, че тези двама младежи желаеха да оказват помощ. Може да е малко, само че е било от сърце.

Всички ние би трябвало да се грижим за останалата ни природа. Останала е за нас, с цел да остане и за децата ни. Всички ние би трябвало най-малко малко да бъдем виновни, с цел да има зеленина, да има живот в тези гори. За да може и децата ни да вървят на разходка, на пикник, на планина ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР