Добивът на шистов петрол в най-големите региони на САЩ за

...
Добивът на шистов петрол в най-големите региони на САЩ за
Коментари Харесай

САЩ ще увеличи добива на шистов нефт с 0,8 % през юли в сравнение с юни


Добивът на шистов нефт в най-големите райони на Съединени американски щати за рандеман на петрол и газ през юли ще се усилят спрямо юни със 70 хиляди барела дневно – до 8,52 млн. барела дневно, или с 0,8 %, предвижда отделът за енергийна информация към министерство на енергетиката на страната (ЕIA).

Най-голямо нарастване на добива през месец юли се чака от находището Permian – с 55 хиляди барела, до 4,226 млн. барела дневно. Освен това, съгласно EIA, на другото огромно находище Bakken растежът ще е с 11 хиляди барела – до 1,439 млн., на Niobara – с 10 хиляди до 730 хиляди барела дневно, а на Ap,alachia добивът ще нарасне с 4 хиляди барела до 138 хиляди барела дневно.

На Haynesville, съгласно EIA равнището на рандеман няма да се промени и ще остане на равнище от 43 хиляди барела дневно. Понижение се чака при добива от находището на Anadarko – със 7 хиляди до 554 хиляди барела и на Eagle Ford – с 3 хиляди до 1,39 млн. барела дневно.

EIA чака също по този начин и растеж н добива на газ от тези залежи – със 798 млн. куб фута – до 81,362 милиарда куб фута дневно. Оценката за добива на газ за юни е за 80,564 милиарда куб фута дневно.

Според данните на EIA броят на незавършените кладенци на находищата в огромните региони за рандеман на петрол и газ в Съединени американски щати през месец май е намалял спрямо предходния април със 77 – до 8,283 хиляди кладенеца.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР