Добър ден и добре дошъл казвам на Пенчо Милков -

...
Добър ден и добре дошъл казвам на Пенчо Милков -
Коментари Харесай

Пенчо Милков: Не може да оставим Русе в ръцете на хора, които искат да го превърнат в частен град

Добър ден и добре пристигнал споделям на Пенчо Милков - претендент за кмет на коалиция “БСП за България ” и лидер на листата с общински съветници, под номер 69 в бюлетината. Вече сме в края на акцията, какви са усещания Ви от предизборната обиколка в Русе и в дребните обитаеми места?

Използвах този един месец, ще употребявам и оставащите дни от акцията, за срещи с хиляди хора. И назад може би на упованията, не ги увещавам да ме поддържат. А употребявам времето, в случай че мога по този начин да кажа, " да калибрирам системата ".

Искам във втория си мандат да бъда по-добър кмет. Срещите ми с хората, в този един месец, действително разрешават да схванеш тъкмо къде си - неща, които си мислил за значими, верни, проблематични - въпросите и препоръките дават опция да уточняват отношението си. Тези срещи са доста потребни, чувствам с всеки един ден по какъв начин взорът доста се трансформира. Така, че те са една голяма опция за мен.

Означава ли това, че хората не ви изненадаха с претенции и проблеми? Все отново Вие 4 годиниуправлявахте града.

Много въпроси, които се слагат нападателно от съперниците в продължение на 4 години, когато отидеш измежду хората виждаш, че тях ги вълнуват напълно други неща. Хабил си време да отговаряш на някакви нападки, а хората имат напълно действителни и човешки въпроси. И когато ти правиш хиляди срещи, можеш да ги осредниш, добиваш убеденост кое в действителност е значимо. Аз отивам да чуя хората, приказвам малко и главно чувам тях. А те са доста прями и честнис мен, подготвям ги с говорене и с държанието си на човек, пред който не би трябвало да се тормозят.



Срещите през този месец дават опция на кмета при един идващ мандат “да обнови софтуера ”, да уточни значителното. Когато работиш 4 години, темпото е толкоз високо, все едно пътуваш с влак-стрела. Да, имам приемни всяка седмица и вървя сред хората, само че в този един месец можеш да водиш беседи и мисля те ще обновят цялото ми светоусещане и метод на работа.

А дневният ред на хората съответствува ли с този в медиите?

Важно за мен е градът да бъде комфортен и комфортен за живеене. Въпросите, които най-често се слагат, са свързани с публичния превоз. Многократно изяснявам стратегическите цели на Общината да стане единствен транспортьор - по какъв начин вземаме линии, за какво е позволено частните превозвачи да не обновят парка си, за какво последните линии са до 20.00 - 20.30 часа, което е неприемливо и така нататък В мен набира голяма сила превозът да е приоритет през идващите години.

Също по този начин и за чистотата - не съперниците ми са разкрили, че има проблеми. При кметовете преди мен е направено Общината да е с отсечени ръце като общински предприятия за поправки и разчистване. И сега ние би трябвало да основан назад тези общински качества. Защото с един автограф можеш да унищожиш активността и да е дадеш на частна компания, което е било направено във времето. А в този момент, месеци и години лишава да снабдим назад Общината със модерни машини и хора, да активизираме процеси. Хората може би не си дават сметка, че по този начин ги освобождаваме от това иго. И по тази причина ще бъда доста деен в тази активност.

Успяхте ли да обхванете цялата русенска общност всрещите си?

Не, макар че имам голямо предпочитание. Направих по този начин, че всеки който желае да приказва с мен, да може и съумя. Опитах се да стигна до общности. До огромна степен и работатапрез последните 4 година ми оказва помощ, тъй като аз съм приказвал и работил с тези хора. Не потеглям като някои от претендентите за първи път по изложения и срещи. Аз съм общувал с нашите съграждани във всичките техни и проблеми, и празници. Сега в акцията не е допустимо да се видя с всички, това е невероятно.

Мислите ли, че е нужен по-добър достъп на жителите до кмета?

Може би наподобява сложен достъпът, тъй като хиляди хора желаят действително да поддържат връзка с кмета. Но аз имам приемна всяка седмица, телефонът ми е обществен и постоянно отвръщам. Не знам, какъв брой по-лесно да го направя, с изключение на да изнеса бюрото извън. Но, тогава няма да мога да съсредоча напъните си в даденден по съответни въпроси.

Наистина мисля, че не е комплициран контактът с мен. Каналите за връзка с кмета и администрацията са разширени. Аз заварих единствено писмена преписка, а сега давам отговор на сигнали в интернет и в обществената мрежа, открита е и нова телефонна система.

Как оценявате конкуренцията, имаше ли битка на хрумвания или нападки от съперници?

На хората им е ясно очевадното, те ми го споделиха по време на срещитени. Аз не се боря с действителните съперници, тъй като доста са сложени лица на същинските претенденти, които протягат ръка към града, само че ги е боязън да застанат на банките на кандидат-кметовете. Хората ги назовават аватари, т.е. нереалниличности, което не му отива на града. Бих водил спор с действителните хора. На другите им съчувствам- определени в последния миг и посочени по насила.

Кампанията е непоносим черен пиар, еднопосочен против мен. Реално настоящият кмет е заливан отвред с отвратителни коментарииепитети. Изключително скъпа черна акция се води против мен.

Тъжното е, че и хора, с които управлявахме дружно в Общинския съвет и гласувахме техните оферти, в този момент “се разсъниха ” наши съперници и се кандидатираха за кметове. Жалко и покъртително.

Мисля, че акцията би трябвало да следва съществени човешки правила и аз я повеждам по този метод. Така че като мине изборният ден, който и да е кмет, да не ме е позор да го погледна в очите и да го нарека моя кмет. Не мисля, че на други претенденти ще им е елементарно да го кажат, след толкоз неприятни думи и черен пиар.

С какво се гордеете най-вече от миналия мандат и какво желаете да подобрите в своята работа като кмет?

Може би този мандат се случи в най-трудния интервал след войните в България, коронавирус рецесия, седем държавни управления, трагично повишаване на цените и всичко, което хората доста добрезнаят. Но,на фона на всичко това, Русе е единственият град в страната, който удвои своя бюджет за 4 година, стартира огромни стратегии по ремонт на градската среда, което не е правено от десетки години, а и сигурността се трансформира, също по този начин имаме грижа за едно ново потомство и отношение към децата в яслите и градините. Гордея се с отношението на Общината към спорта и към културата, което го правят оценка деятелив тези сфери. И в действителност се трансформираме в нравствен център.

Но, най-важното за мандата е, че на фона на цялото раздрано общество в страната, в Русе се наложи звук на толерантност, извънредно почитание към инакомислещите, нямаше политически уволнения. Кметът има огромна администрация плюс 77 второстепенни разпоредителя и нито един човек не е уволнен, тъй като е от друга партия или пък ме е подлагал на критика в обществените мрежи, което беше безусловно всекидневие в предходни години. Политическото и бизнес спокойствието в града, тъй като нито една компания не е притискана да се отхвърля от поръчки или да вършим за някого процедури. Мисля, че е градът се развива извънредно добре и неслучайно международната организация “Прозрачност без граници ” дефинира предходната година кмета на Русе и администрацията за победител в проучване по повод за досегаемост и бистрота - и поради месечните и седмични доклади, и поради опцията в интернет всеки жител да вижда къде е неговият сигнал,и доста други неща, които сме въвели.

Според мен, това беше един мандат, в който Русе се разсъни за един нов живот.

Кой е първият план или активност, с която ще се захванете, в случай че Ви гласоподават доверие за втори мандат?

Чакам с неспокойствие да се върна в кабинета си, с цел да възстановя бързото движение на работа по инфраструктурата, защото хората са извънредно недоволни от разкопаните улици. Създал съм всички предпоставки - 21,5 млн. са обезпечени в бюджета, капиталовите планове са направени, множеството позволения за градеж са издадени, тъй че съществена и първа моя задача е да си възстановяграда с улици, тротоари, маркировка, с цел да наподобяват нещата, както би трябвало да бъде. Неслучайно част от претендентите дават обещание, че за 4-5 месеца след водния цикъл ще възстановят града. Да, с всичко, което сме към този момент основали като опция.

Мисля, че възобновяване на града би трябвало да е съществена моя задача,с доста висок ритъм на работа до довеждане докрай на този цикъл.

Какво не знаят русенци за Вас?

Не мога да кажа. Може би множеството неща не знаят за мен. Русенци имат един деен човек за кмет, който се водиот доста елементарни правила в живота, почтен, сантиментален във възгледите освен в персоналния, само че и в публичния живот, което постоянно ме води до доста разочарования. Когато се приказва с мен, ситуациите са кардинални, не съм провеждал хора. Действам кардинално в политическия и публичния живот, което неведнъж носи доста горест в персонален проект, само че като цяло основава една предвидимост за другите участници.

Нормален човек съм, не съм се трансформирал, ходя измежду русенци, приказвам с тях. Който желае да научи повече, ще сесрещнем и ще опиша.



А какво още желаете да кажете на русенци в дните преди изборите?

Искам да се обърна към всички с обръщение да бъдем дейни, да излязат да гласоподават и да ме поддържат. За да може да си запазим града от ръцете, които се протягат, от тъмните сенки - поставили свои претенденти за кметове, с цел да вземат града ни като частен град. Да ми разрешат на мен и дейните хора към мен, да приключим това ново начало на града - индивидът да е преди всичко, микро градската среда, ремонтите на междублоковите пространства, приемането на нови бизнеси и разгръщане на съществуващите предприятия, културата, спорта. За да го продължим, хората би трябвало да излязат и да гласоподават, тъй като надпреварата е такова, че не зависи единствено от моите физически и душевен благоприятни условия, не е като Игри на волята.

Първият път завоювах доверието на хората. В момента са доста прочувствени дните за мен, тъй като аз няма какво повече да покажа от себе си. Доверието съм го спечелил, в този момент желая да получа високата оценка за работата сиот хората. Също по този начин е значимо да поддържат листата ни за съветници, в която има извънредно мощни персони. Един кмет,без мощна листа за съветници, той е отшелник. Молбата ми е, хората подкрепяйки мен с номер 69 в бюлетината, да поддържат и извънредно цветната листа с персони - претенденти за общински съветници, също с номер 69. Неслучайно повеждам листата, с цел да покажа с името си, че застават пред тези хора и с тях, пред русенци.

Какво е чувството, упованията до края на акцията и каква ще е съгласно Вас развръзката?

Очаквам черният пиар да се усили, това са посочили съперниците досега - обиди, нападки, измислени истории, разплатени клипове, тролове, които може би ще продължат. Идеи не видях, не чух различни оферти от другите претенденти, което е една мъка за мен.

Аз ще бъда непрестанно измежду хората, поканвам русенци и жителите на дребните обитаеми места на тези срещи, да приказваме и обменим хрумвания.



Много ми е необичайно по какъв начин някои хора се кандидатират за кмет на Русе, без да са стъпвали във всяко едно обитаемо място, без да познават улиците... Чак се чудя по какъв начин неподготвени хора имат смелостта да протягат ръце към нещо, толкоз мъчно и съкровено като управлението на една комплицирана система като Община Русе съссвоите тринайсет обитаеми места.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР