Доайенът на цирковото изкуство у нас акад. Александър Балкански навърши

...
Доайенът на цирковото изкуство у нас акад. Александър Балкански навърши
Коментари Харесай

Акад. Балкански: Искам да живея още 10 години, за да построя софийския стационарен цирк

Доайенът на цирковото изкуство у нас акад. Александър Балкански навърши неотдавна 80 години. В изявление за предаването " На кафе " той призна, че циркът е неговият живот. " Жалко, че животът е толкоз къс. Аз даже не мога да си обясня по какъв начин минаха 80 години. Искам да пребивавам още 10 години, с цел да построя софийския стационарен цирк. Но за в този момент не желая да се мешам в работата на Господ ", показа той.

" Ръководителят би трябвало да дава един персонален образец във всяко едно отношение и най-важното е да не прави взаимни отстъпки с нищо. Компромисът е неточност. Формула за неизчерпаема сила няма, само че аз мисля, че може да се каже необятната обич към изкуството. Да обичаш това, което правиш. И да го правиш по този начин, че да радваш хората. Успехът е еднакъв на доста труд и непрестанно да се озърташ дали към теб няма съперници и да се стараеш да ги надбягаш. Ако реализираме прочут триумф да не се самозабравяме. Защото влезем ли в тази сфера, там е доста пагубно ", счита акад. Балкански.

" Страх не би трябвало да има. Страхът е неизлечимо качество в индивида. Този, който се опасява, той е жертван на гибел в цирка. Имаме доста нещастни случаи тъкмо от тази позиция, че актьорът е съумял да запази в себе си даже една дребна доза боязън. Аз не се тормозя за своите актьори. Днес на манежа работят моите внуци. Много прекрасен номер вършат, доста атрактивен, само че и доста рисков. Но аз ги виждам с доста прелестно възприятие и знам, че те са научени вярно, и че няма да сбъркат ", приключи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР