Доайенът на пътуващите музиканти Стефан Григоров смени сцената пред църквата

...
Доайенът на пътуващите музиканти Стефан Григоров смени сцената пред църквата
Коментари Харесай

Маестро Григоров: Станах на 87 - не е много! До 95 години вс...

Доайенът на пътуващите музиканти Стефан Григоров смени сцената пред църквата „ Св. Св. Контантин и Елена “ в Стария град с Главната улица и незабавно се трансформира в атракция за непознатите посетители на града. „ На Главната падат доста повече пари “, изясни решението си китаристът.

Репертоарът му са познати сантиментални мелодии от филми и европейска сцена от 60-те години на предишния век.

В края на предходната година 87-годишният музикант изкара тежък коронавирус, който още му пречи да диша свободно. И това го накара да се откаже от пътешестване до Япония, където смяташе в продължение на месец да обиколи с китарата си всички огромни градове.

„ Станах на 87 – не е доста! До 90 - 95 все ще мога да пътувам по света. Новата ми цел е обиколка на Франция и Германия със сина ми Роберт “, сподели маестрото.



Синът му живее от десетилетия в Лос Анджелис. Стефан Григоров го е поканил Роберт да пристигна с внука му Майкъл и тримата да обиколят Франция с китари в ръце. 

Стефан Григоров е бил дълготраен преподавател по география в Спортното учебно заведение. От години пътува по света със своята китара - обиколил е Латинска, Америка, Северна Америка, Югоизточна Азия и цяла Европа.

Снимки от Наташа Манева

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР