До Агенция BulNews Уважаеми г-н Бузов, Обръщам се с молба към Вас

...
До
Агенция BulNews Уважаеми г-н Бузов,
Обръщам се с молба към Вас
Коментари Харесай

Кърваво дерби! Д-р Кети Ценова разби котилото на шефа на РЗИ-Враца Орлин Димитров

До
Агенция BulNews

Уважаеми господин Бузов,
Обръщам се с молба към Вас да публикувате материала, който Ви адресирам:

Във връзка с новата вълна от „ вести “ и мнения по мой адрес от екипа Орлин Димитров – Zov News – "Конкурент " ще направя изключение и ще обясня истината за въображаемите нарушавания, свързани със заплащането на приложените от доктор Пеев ваксини в кабинета в медицински център "Евромед ".
Първо да изясня политическия си статус: НИКОГА НЕ СЪМ ПРИНАДЛЕЖАЛА КЪМ КОЯТО И ДА Е ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ. /За да съм оптимално откровенна, била съм член на ДКМС в далечното минало, само че тогава не беше по избор./ Това предстои на инспекция, а лъжците подлежат на правосъдно търсене.
Zov Nevs „ КЖЕ: Жалбата на БЛС-Враца против изявления за доктор Кети Ценова е неоснователна “... „ Главният редактор на "Конкурент " оповестява, че е шокиран от изказванието, че употребява хъшлашки език. Отрича политически пристрастия, само че оповестява, че доктор К. Ц. е член на ГЕРБ и „ надали някой има вяра, че става дума за съвпадане “, когато се разисква приемането на пари от държавния бюджет, с цел да се имунизират членовете на СИК (вероятно на изборните комисии). Твърди още, че данните за преразход на средства са съответни и подлежат на инспекция.
Интересно, въпросната КЖЕ пороверила ли е по някакъв метод истинността на изказванията, като е решила, че жалбата е неоснователна?
Уважаемият основен редактор, както и уважаемият му другар, шефа на РЗИ-Враца е редно да знаят, /особено втория/, че ВСИЧКИ сложени ваксини против COVID-19 в България се заплащат с „ пари от държавния бюджет “. В съответния случай, доктор Пеев работи в два кабинета – единият е в практиката му на ОПЛ, там слага ваксини единствено на пациенти от своята пациентска листа. Направените имунизации се заплащат от Регионална здравна каса Враца, тъй като като ОПЛ той е в договорни връзки с РЗОК. Медицински център „ Евромед “ няма подписан контракт с РЗОК. Но има оголен имунизационен кабинет, който е включен в заповед на Министъра на опазването на здравето, определяща краткотрайните имунизационни пунктове в страната. Тъй като заплащането на осъществената активност в този случай не може да стане посредством РЗОК, се реализира посредством РЗИ. Това не е изолиран случай в страната и няма нищо общо с ГЕРБ.
В деловодната система EVENTIS RS, която е обща за Министерство на здравеопазването и РЗИ е налична цялата осъществена преписка в тази връзка, както с Министерство на здравеопазването, по този начин и с РЗОК. Аз нямам виновност, че Орлин Димитров явно не има нужните цифрови компетентности и не може да работи със системата.
Искам да обърна внимание и на обстоятелството, че доктор Пеев беше направил малко над 1000 ваксини за три месеца и заплатената сума беше към 11 000 лева Докато Орлин Димитров 1500 за към 20 дни ли беше? „ Направените “ от него ваксини също са заплатени с „ пари от държавния бюджет “, само че той получава и директорска заплата, макар, че персонално на мен не ми е ясно за какво. Първо, при такова лудо ваксиниране, по кое време съумя да работи и като шеф? Второ, осъществяването на имунизации е обвързване на лекарите в имунизационните кабинети. Директора на РЗИ има отговорности да управлява, провежда, прави оценка епидемичната/пандемичната обстановка, предлага и вкарва противоепидемични ограничения, постанова контрола по осъществяването им и така нататък Но с цел да прави тези неща би трябвало и да ги може.
Данните за преразход на средства са „ леко “ пресилени. На извършен управителен съвет малко преди освобождението ми, Светлин Борисов, Главен счетоводител на РЗИ-Враца рапортува преразход от 2000 / две хиляди/ лв., което не е нещо извънредно, в поради, че обхващаше зимните месеци, когато се заплаща отоплението на голямата постройка на РЗИ-Враца. Тази сума е под 2% от бюджета и се компенсира през летните месеци без да окаже никакво въздействие на работата на инспекцията. От директорските препоръки се водят протоколи.
Информацията за „ преразхода “ има две цели – несъмнено, да очерни името ми, само че и напълно не маловажно – чиновниците да знаят, че „ пари няма “ и да не се надяват на спомагателното материално стимулиране на тримесечие, с което бяха привикнали при моето ръководство. Така шефа разполага със средствата несмущаван. Разпределяни ли са средства за ДМС при Орлин Димитров? Ако не са – какво е станало с парите? Това са по същински въпроси от тези с „ далаверата “ с доктор Пеев, и подлежат на инспекция.
В умозаключение желая да отбележа, че неуморните офанзиви по мой адрес от екипа Орлин Димитров – Zov Nevs – "Конкурент " няма да престанат. С неистини, клюки, измислици се пробват да внушат, че съм заемала длъжността шеф на РЗИ-Враца заради политически обвързаности, а не въз основа на квалификацията и професионалния опит които имам. Същевременно се стремят да прикрият некопетентността на сегашния началник на РЗИ. Ще загатна още един факт, който предстои на инспекция. Орлин Димитров на състезанието за шеф на РЗИ-Враца не се класира втори, както писаха неговите другари. Оценката от изявлението беше толкоз ниска, че въобще не беше позволен до класиране. Нека читателите да се замислят, какъв брой професионални отзиви, препоръки, съвещания получихте от Орлин Димитров? Нещо друго от „ Ваксинирайте се.... вашта мама! “
Повече няма да си изгубвам времето да влизам в пояснителен режим, поради хора, които с изключение на да плюят и да хвърлят тиня, друго не умеят.

Г-н Бузов, ще съм Ви признателна, в случай че отделите място в уеб страницата си и публикувате информацията.

На читателите на BulNews искам сполучлива и здрава година!

С почитание,

Д-р Кети Ценова,
Специалист „ Епидемиология на инфекциозните заболявания “
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР