До тук събраните средства от Националната кампания „Великден за всеки“

...
До тук събраните средства от Националната кампания „Великден за всеки“
Коментари Харесай

Мая Манолова боядиса 500 яйца с деца на Велики четвъртък

До тук събраните средства от Националната акция „ Великден за всеки “ са над 400 000 лева, плюс тонове храна, които още не сме съумели да раздадем. “ Това регистрира омбудсманът Мая Манолова пред столичния храм „ Рождество Христово “ в кв. „ Младост III “, където дружно със 75 малчугани от неделното учебно заведение към храма и от детска градина „ Елхица “ боядиса над 500 великденски яйца на Велики четвъртък.

Боите, с които се нашариха яйцата, бяха закупени особено в поддръжка на идеята „ Спаси икона “, посредством която малчуганите от неделното учебно заведение събират пари за свои онкоболни връстници.

„ Днес и децата се включиха в акцията, боядисваха яйца за баба и дядо, с които ще ги зарадват за празника “, уточни омбудсманът.

И фактически всеки хлапак си потегли с по едно украсено персонално от него яйце, като от шарените яйца си взеха и възрастните хора, пристигнали на литургия. 500 броя пък бяха занесени на две доброволчески обществени кухни към храм „ Св. оракул Илия “ в кв. „ Дружба “ и храм „ Св. ВМЧ. Георги Победоносец “ в кв. „ Драгалевци “.

„ Добротата, която тази акция разсънва у българите, не се мери с пари и с килограми храни, тя се мери с направеното положително. Използвам опцията още един път да се обърна към всички да поддържат самодейността на SMS 1255, още има време да го създадат. Банковата сметка също продължава да бъде открита. Нека бизнесът да бъде по-щедър, да създадат по едно положително дело със средства, които са по техните благоприятни условия “, прикани Манолова.

Банковата сметка ще бъде открита още няколко седмици след Великден, тъй като по думите на омбудсмана акцията е набрала инерция, някои компании реагират по-бавно, а някои хората чуват за самодейността по време на Великденските празници.

„ Със сигурност това, което ще бъде събрано директно преди Великден и по-късно, ще отиде за поддръжка на пенсионерите за идващия иден огромен християнски празник – Гергьовден “, изясни публичният бранител.

По думите й ваучерите, разпределени от първия транш на акцията, ще са за 13 000 пенсионери, които от през вчерашния ден към този момент могат да ги получат в централните пощенски клонове по места. Списъците с имената им са оповестени и на Интернет страницата на Омбудсмана, и на Българския Червен кръст.

„ Всяка година ваучерите доближават някъде за към 35 000 пенсионери, питателните пакети също стават от ден на ден и повече. Събрахме тонове храна, с помощта на добротата на българите, посредством акция „ Купи и показа “, обясни националният публичен бранител и добави, че паричните помощи от акцията са по авансово избрани описи от Национален осигурителен институт според от размера на пенсията. Хранителни талони от по 20 лв., ще получат всички възрастни хора, чиято пенсия е с малко над прага, избран от държавното управление – 321 лева

„ Ако двама пенсионери са с идентични пенсии, а средства има единствено за единия, ваучер ще получи този, който е с по-голямо ЕГН “, приключи омбудсманът.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР