До този момент Вашингтон е успял да убеди Израел да

...
До този момент Вашингтон е успял да убеди Израел да
Коментари Харесай

Израел отлага сухопътната операция в Газа /обновена/

До този миг Вашингтон е съумял да убеди Израел да изчака разполагането на американските системи за противовъздушна защита по-късно тази седмица. Израел също по този начин взема поради в планирането си напъните за доставка на филантропична помощ в Газа, както и дипломатическите старания за освобождение на заложници, държани от бойци на " Хамас ", излиза наяве от публикацията.

Основното безпокойство на Съединени американски щати е, че след началото на израелската сухопътна интервенция американските военни ще бъдат подложени на офанзиви от екстремистки групировки. Това е и повода Вашингтон да се пробва да разположи близо дузина системи за Противовъздушна отбрана, в това число за своите войски в Ирак, Йордания, Кувейт, Саудитска Арабия, Сирия и ОАЕ. 

 

Още преди дни Съединени американски щати изрази опасенията си от проектите на Израел да нахлуе в Газа - дълго чаканата интервенция “Железни мечове ”, с която министър председателят Бенямин Нетаняху се зарече да заличи “Хамас ”. Основният въпрос обаче, който тормози интернационалната общественост, е този със заложниците - над 200 души са държани в плен на групировката съгласно последните данни на израелските военни. 

 

Според администрацията на президента Джо Байдън за Израел липсват постижими военни цели в Газа, а армията на Тел Авив към момента не е подготвена да стартира наземната инвазия.

В телефонни диалози с израелския си сътрудник Йоав Галант, министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин акцентира преди дни нуждата от деликатно обсъждане на метода, по който израелските сили биха могли да извършат интервенцията си в Газа, където " Хамас " мрежи от тунели под гъсто обитаеми региони.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР