До този момент тя бе начело на екоинспекцията в Хасково

...
До този момент тя бе начело на екоинспекцията в Хасково
Коментари Харесай

РИОСВ-Бургас има нов директор – Наталия Пачеманова от Харманли

До този миг тя бе отпред на екоинспекцията в Хасково

от през днешния ден има нов вр.и.директор, научи Флагман.бг. Това е, която до този миг оглавяваше екоинспекция в Хасково. Тази заран тя влезе в директорския кабинет и бе показана пред екипа.

Флагман.бг разбра посредством свои източници от Министерството на околната среда и водите (МОСВ), че Пачеманова е назначена с краткотрайна заповед – за 30 дни . В това време би трябвало да се организира конкурс за избор на титуляр. Фаворит за състезанието е Павел Маринов , който трябваше да оглави бургаското Регионална инспекция за опазване на околната среда през август, само че по наша информация, е отказал още веднъж да е вр.и.директор, защото не виждал никаква сигурност, че няма да бъде заменен при първа опция.

По този метод Зинка Стойкова продължи да управлява основната работа . По всеобщо мнение тя се оправя доста добре, извънредно готова е, само че няма никакво предпочитание да продължи да бъде шеф. 

Заради това се стигна и до назначението на Наталия Пачеманова.  На бюрото й през днешния ден я чакат няколко преписки . Най-важната от тях касае разрешението за създаване или възбраната за слънчевия парк край село Лъка. Става въпрос за 100 мВт централа, която ще е най-голямата в България. Проблемът е, че този план попада в зона „ Натура “ и има законодателен вакуум, защото страната не е приела нови правила за реализирането на сходни начинания, а старите важат до края на 2020 година. Заради това и досегашният вр.и.д. Зинка Стойкова отхвърляше да подпише разрешението.

Наталия Пачеманова ще би трябвало да позволи сложния проблем, който отлежава в екоинспекцията от година и половина. Самата тя е забавна птица. През 2011 година бе претендент за кмет на ГЕРБ в родния си Харманли, само че загуби изборите, а след това напусна партията, съгласно мнозина със скандал. За нея се знае, че има лична рекламна организация, която оглавяваше до предходната есен, когато изненадващо бе назначена за шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда Хасково. 

Нейното място в Хасково ще заеме шефът на РИОСВ-Пазарджик, научи Флагман.бг.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР