До този момент са проведени две заседания на Националния контратерористичен

...
До този момент са проведени две заседания на Националния контратерористичен
Коментари Харесай

Денков: Няма повишен риск от терористични заплахи у нас

„ До този миг са извършени две съвещания на Националния контратерористичен център, който се намира под координацията на ДАНС. На базата на тези две съвещания е направен отчет, който е изпратен към министъра на вътрешните работи. В отчета се установи следното: във връзка с общите закани от терористична активност в България няма нараснал риск и равнището остава най-ниско - трето равнище, което значи, че би трябвало да се внимава. “

Това съобщи на брифинг министър председателят акад. Николай Денков след съвещанието на Министерския съвет, на което министрите са се срещнали с отчета на Националния контратерористичен център. Причината за свикването на съвещанието е нападението на придвижването „ Хамас “ над Израел.

„ По отношение на институциите, които по принцип са с нараснал рискът - летища, синагоги и други, там е нараснало равнището на риск на внимание - жълто равнище , и са подхванати ограничения от институциите, тъй че да бъдат понижени заплахите от терористични актове “, добави министър председателят.

" По отношение на всички останали институции - държавните и други, равнището остава най-ниското зелено, т.е. няма нараснал риск " , сподели още той.

 

Повече вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР