До този момент с ГЕРБ сме имали две срещи. Но

...
До този момент с ГЕРБ сме имали две срещи. Но
Коментари Харесай

Ивайло Вълчев: ИТН няма да затвори нито една врата, преди да види какво стои зад нея

" До този миг с ГЕРБ сме имали две срещи. Но съответни диалози за сформиране на държавно управление не са водени. Важно е какви правила ще предложи този, който ще държи мандата. Бихме желали да забележим държавно управление, което да не демонстрира лицето на една партия или коалиция, а да демонстрира предпочитание за справяне с проблемите на страната ".

Това сподели пред БНР Ивайло Вълчев от Има Такъв Народ.

И добави, че партията има подготвеност за присъединяване в диалози и няма да затвори нито една врата, преди да види какво стои зад нея.

" От Има Такъв Народ не бихме застанали зад проектоправителството, препоръчано от ПП-ДБ... С връчването на първия мандат и с подновяването на диалозите благоприятни условия би трябвало да се появят, стига тези, които ще носят първия мандат да стартират да излъчват послания - ясни и устойчиви във времето, най-малко със период от 24 до 72 часа ".

В предаването " Неделя 150 " Вълчев уточни, че моделът " ГЕРБ " е модел на слепване на властта с бизнеса и с въздействието върху медиите, без значение коя партия го ползва.

По думите му законът за референдумите у нас е по-скоро рестриктивен документ, който отхвърля хората, и Има Такъв Народ ще се опитат да трансформират това. Според него тематиката на допитването - за смяна на държавното устройство от парламентарна към президентска република, остава отворена.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР